Esi vesels
2020. gada 27. oktobris, 22:50

Zem viena jumta ar inficēto, bet izdodas nesaslimt. Kārklu ģimene dalās savā stāstā

Jauns.lv

Plašais Covid-19 uzliesmojums Rīgas Natālijas Draudziņas vidusskolā skāra arī Elīnas Kārklas ģimeni. Inficējās viņas dēls. Un Kārklu ģimenes piemērs apliecina, ka roku mazgāšanai un distancei ir milzīga nozīme. Ievērojot epidemiologu ieteikumus, viņai pašai un pārējiem ģimenes locekļiem ir izdevies nesaslimt, ziņo LTV raidījums "Panorāma".

Par Covid-19 saslimušā kontaktpersonu Elīna kļuvusi divas reizes. Kopumā jau mēnesi viņa dzīvo karantīnā. 

Dienas centrā, kur viņa strādāja, saslima četras kolēģes un arī vairāki bērni. Elīna devās pašizolācijā, taču viņas tests vairākkārtīgi ir bijis negatīvs. Vēl esot mājās, viņa otro reizi kļuva par kontaktpersonu.

Dēls inficējās Natālijas Draudziņas vidusskolā – vienā no zināmajiem Covid-19 uzliesmojuma perēkļiem. 

Covid-19 skartā skola - Natālijas Draudziņas vidusskola

gallery icon
8

"Es joprojām esmu vesela tikai tāpēc, ka es esmu ievērojusi visus epidemiologu norādījumus.

Kad uzzinājām šo testu rezultātus, mēs uzreiz būtībā norobežojāmies. Bērnam ir sava istaba, viņš lielākoties pavada laiku savā istabā. Arī ēd savā istabā.

Nu es, protams, regulāri katru dienu dezinficēju rokturus, slēdžus, jo vannas istaba mums ir viena. Paliku tālāk zobu birstīti, dvieli uzkarināju atsevišķi. Tā kā maksimāli samazinu šīs saskarsmes iespējas.

Nevar apsaut savu bērnu. Tas ir trakākais. Šobrīd jau trīs nedēļas," teic Elīna. 

Dēlam vienu dienu esot bijusi augsta temperatūra, joprojām nerimst kakla sāpes, citu sarežģījumu neesot. Pretēji tam, kā notika ar kolēģēm.

"Aicinu cilvēkus uztvert nopietni, jo mēs neviens nezinām, kā tā loze kritīs. Un tiešām vienam tas ir viegli, otram tas ir smagi. Būtībā man no četrām kolēģēm, kuras inficējās, divas joprojām nav darbspējīgas. Un ir pagājis jau vairāk nekā mēnesis.

"Es aicinu būt uzmanīgiem tāpēc, ka tas neprasa daudz – distancēšanās, masku valkāšana, ja nevar šo distanci ievērot.

No pirmā šoka un apturētas dzīves pavasarī līdz drūmajam rudenim: koronavīruss Latvijā

Pirmā preses konference par Covid-19 izplatību Latvijā notika 2020. gada februārī. Drīz pēc tam valstī tika izsludināta ārkārtējā situācija un ...

gallery icon
152

Mazāk aiztikt seju. Maska patiesībā tieši to arī palīdz – mazāk aiztikt seju."

Elīna joprojām nezina, kad beigsies viņas karantīna. Tā kā dēls vēl nav vesels, noteikti ne ātrāk kā pēc nedēļas. Viņai pašai ir iespēja strādāt attālināti.