foto: LETA
Izveidoti vairāk nekā 10 kodi Covid-19 inficētajiem, kuri instalējuši aplikāciju "Apturi Covid"
Esi vesels
2020. gada 27. oktobris, 21:28

Izveidoti vairāk nekā 10 kodi Covid-19 inficētajiem, kuri instalējuši aplikāciju "Apturi Covid"

Jauns.lv

Slimību profilakses un kontroles centra(SPKC) epidemiologi šodien izveidojuši vairāk nekā 10 kodus Covid -19 slimniekiem visā Latvijā, kas lieto lietotni "Apturi Covid". Tas ir viens no lielākā kodu skaita vienā dienā, ziņo SPKC.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Epidemiologi aicina cilvēkus, kas lieto lietotni, pārliecināties, vai nav saņemts brīdinājums. 

Šobrīd lietotni instalējuši ap 177 000 cilvēku. 

Mobilo lietotni "Apturi Covid" brīvprātīgi un bez maksas radījuši pašmāju informācijas un komunikācijas tehnoloģiju nozares un zinātnes pārstāvji, lai ierobežotu Covid-19 izplatību Latvijā, vienlaikus palīdzot valsts tautsaimniecībai un iedzīvotājiem atgriezties ierastajā darba ritmā.

Lietotne "Apturi Covid" neievāc GPS datus un neizseko lietotājus. Viedtālruņi, kuros tā būs uzstādīta, ar "Bluetooth" palīdzību apmainās ar signāliem jeb digitāliem "rokasspiedieniem", ko uzglabā lietotāja tālrunī šifrētā veidā. Ja viena tālruņa lietotājs saslims, otrs tiek brīdināts, ka kādā brīdī savās ikdienas gaitās ir saskāries ar Covid-19 inficētu cilvēku. Inficētā persona un vieta, kur noticis kontakts, lietotājam paliek anonīma.

Jauns.lv jau ziņoja, ka aizvadītajā diennaktī Latvijā Covid-19 infekcija apstiprināta 136 cilvēkiem.

Ar slimību miruši vēl trīs cilvēki, visi vecuma grupā no 60 līdz 70 gadiem. Tādējādi kopējais Latvijā ar Covid-19 mirušo skaits sasniedzis 63.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās