foto: LETA
Piemaksas plānots piešķirt ģimenes ārstiem, SPKC, NMPD un cīņā ar Covid-19 iesaistītajām slimnīcām
Esi vesels
2020. gada 27. oktobris, 20:32

Piemaksas plānots piešķirt ģimenes ārstiem, SPKC, NMPD un cīņā ar Covid-19 iesaistītajām slimnīcām

Jauns.lv / LETA

Paredzēts, ka par darbu Covid-19 izplatības mazināšanā tiks piešķirtas piemaksas ģimenes ārstiem, Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC), Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) darbiniekiem un cīņā ar Covid-19 iesaistītajām slimnīcām, otrdien preses konferencē pavēstīja veselības ministre Ilze Viņķele (AP).

Viņa norādīja, ka par šo ieceri valdībā tika lemts konceptuāli, tomēr valdībai ir algoritms, proti, tas pats, kas jau tika izmantots, lai izmaksātu piemaksas mediķiem martā, aprīlī un maijā.

Piemaksas 20% apmērā paredzētas ģimenes ārstiem, jo, kā skaidroja Viņķele, viņiem ir būtiski pieaugusi slodze. Tāpat piemaksas saņemšot NMPD, SPKC, kā arī "krīzes vadībā iesaistītie slimnīcās".

Politiķe lēš, ka šai iecerei trīs mēnešu periodā būtu vajadzīgi pieci miljoni eiro, tomēr šis aplēses tika veiktas, balstoties uz pavasara apmēriem, kas uz šī brīža situācijas fona ir mazāki.

Kā ziņots, pagājušajā diennaktī atklāti 136 jauni inficēšanās ar Covid-19 gadījumi, liecina SPKC apkopotie dati.

Aizvadītajā diennaktī mirušas trīs personas ar apstiprinātu inficēšanos ar Covid-19 vecumā no 60 līdz 70 gadiem. Līdz šim mirušas 63 personas, kam bija apstiprināta saslimšana ar Covid-19.

Pagājušajā diennaktī veikti 5093 Covid-19 izmeklējumi, līdz ar to pozitīvo gadījumu īpatsvars pret testētajiem ir nokrities līdz 2,67%. SPKC iepriekš skaidroja, ka šis rādītājs Eiropas Savienībā tiek uzskatīts par būtisku, jo, tam pārsniedzot 3% robežu, slimības izplatība uzskatāma par strauju un nekontrolētu.

Līdz šim saslimšana ar Covid-19 Latvijā apstiprināta 4893 personām. Pagājušajā diennaktī arī apstiprināta 25 personu izveseļošanās, tādējādi līdz šim 1382 saslimušajiem ir apstiprināta izveseļošanās. Iepriekš par personu izveseļošanos no Covid-19 tika ziņots 22.oktobrī.