foto: LETA
Rīgas Psihiatrijas un narkoloģijas centra ārstam atklāts Covid-19
Rīgas Psihiatrijas un narkoloģijas centrs
Esi vesels
2020. gada 28. septembris, 17:02

Rīgas Psihiatrijas un narkoloģijas centra ārstam atklāts Covid-19

Jauns.lv / LETA

Rīgas Psihiatrijas un narkoloģijas centra Ambulatori konsultatīvās nodaļas ārstam atklāts Covid-19, pavēstīja iestādes sabiedrisko attiecību vadītāja Silva Bendrāte.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Viņa informēja, ka sadarbībā ar Slimību profilakses un kontroles centru (SPKC) veikti visi nepieciešamie pasākumi Covid-19 izplatības ierobežošanai, tostarp dezinficētas telpas, apzinātas kontaktpersonas, kas bijušas saskarsmē ar konkrēto ārstu, apzināts viss atbalsta personāls. 

Visām personām, tostarp pacientiem, kuri bijuši kontaktā ar ārstu, paņemtas analīzes un tiks veikti testi. Bendrāte piebilda, ka ārstam nav bijis ļoti daudz pacientu, jo viņš neesot strādājis centrā, Tvaika ielā 2, katru dienu.

Lai konsultatīvā nodaļa varētu turpinātu darbu, piesaistīts papildu personāls no citām nodaļām.

Centrs cer, ja pārējiem darbiniekiem nebūs pozitīvi Covid-19 testi, viņi 9.oktobrī varēs atgriezties darbā.

"Vasarā iedotais īsais atelpas brīdis ir beidzies, un katram ir jārēķinās, ka pašlaik neviens nevar būt pasargāts," teica Bendrāte, piebilstot, ka pa šo atelpas brīdi visiem ir uzkrāta lielāka pieredze un skaidrs, kā rīkoties ar pacientiem un ko darīt personālam.

SPKC norādīja, ka patlaban strādā ar minēto Covid-19 pozitīvo gadījumu un saistītajām kontaktpersonām. Vadoties pēc SPKC paustā, šādās situācijās arī pati iestāde, atkarībā no gadījuma, veic nepieciešamos epidemioloģiskās drošības pasākumus.

Centrā piebilda, ka ārstniecības un sociālās aprūpes iestādēs ir paaugstināti Covid-19 izplatības riski.

Jau ziņots, ka pagājušajā diennaktī, veicot 1398 Covid-19 testus, reģistrēts 21 jauns saslimšanas gadījums, liecina SPKC apkopotie dati.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās