foto: unsplash.com
Depresiju nekādā gadījumā nevajag kliedēt ar saldumiem - tas ir apburtais loks
Esi vesels
2020. gada 27. septembris, 06:45

Depresiju nekādā gadījumā nevajag kliedēt ar saldumiem - tas ir apburtais loks

"Ko Ārsti Tev Nestāsta"

Ja sirgstat ar hronisku depresiju, pārstājiet ēst saldumus. Kā saka pētnieki, produkti ar pārstrādātu cukuru var ierosināt iekaisumu, un tas var izraisīt depresiju.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Tas ir apburtais loks. Lai samazinātu depresiju, cilvēki ķeras pie konfekšu trauka, bet saldumi nav īstie draugi. Tie uzlabo garastāvokli uz īsu mirkli, taču pēc tam atkal rosina depresiju.

Pārstrādātie cukuri fizioloģiski izraisa iekaisumu un liek pieņemties svarā, tie ir vēl divi faktori, kas liek justies depresīvi.

Pētnieki no Kanzasas Universitātes skaidro, ka cukuri var iedarboties kā narkotikas un radīt līdzīgu atkarību, kādu rada alkohols. Pētnieki aprēķinājuši, ka pārstrādātā pārtika ir atbildīga par 10% visu depresijas gadījumu, un problēma saasinās ziemā, kad gaismas trūkums mijiedarbojas ar sliktiem miega ieradumiem.

Apmēram 30% cilvēku cieš no šādas depresijas, tāpēc baudiet iespēju un ejiet saulē! Vēl – labs veids, kā likt ķermenim darboties priecīgi ir bagātīgi to nodrošināt ar augu izcelsmes pārtiku un Omega 3 taukskābēm, kas samazina iekaisumu.