Esi vesels
2020. gada 8. augusts, 09:46

Latvijā atklāti 7 jauni Covid-19 slimnieki; viens ieradies no Igaunijas

Jauns.lv

Pēdējās 24h veikts 1891 COVID-19 tests, reģistrēti 7 jauni saslimšanas gadījumi. Latvijā kopā veikti 211 937 izmeklējumi, saslimušas 1288 personas un 1070 izveseļojušās, 32 mirušas, vēstī SPKC.

Pēdējās diennakts laikā stacionēti 2 pacienti ar COVID-19 (kopā stacionāros ārstējas 7 pacienti: visi ar vidēji smagu slimības gaitu). Kopā no stacionāra izrakstīti 193 pacienti, liecina VMNVD dati.

SPKC rīcībā esošā informācija liecina, ka 3 saslimušie ir kontaktpersonas, 1 saslimušais atgriezies no ārvalstīm (Igaunija), ar 3 personām uzsākta saziņa, lai precizētu papildus informāciju. Epidemioloģiskā izmeklēšana turpinās.

SPKC pārstāve Ilze Arāja aģentūrai LETA pastāstīja, ka neviens no aizvadītajā diennaktī atklātajiem jaunajiem saslimšanas gadījumiem nav saistīts ar Covid-19 uzliesmojumu Murjāņu Sporta ģimnāzijā. 

Pagaidām SPKC vēl nav izdevies noskaidrot inficēšanās avotu skolā. Arāja skaidroja, ka joprojām tiek veikta epidemioloģiskā izmeklēšana, turpinās arī skolas darbinieku, audzēkņu, kā arī skolēnu vecāku testēšana. Pagaidām jauni pozitīvi Covid-19 testu rezultāti šīs skolas audzēkņiem vai personālam nav bijuši.

"Esam lūguši veikt testus arī to skolēnu ģimenes locekļiem, kuri atgriezušies mājās pie ģimenēm. Bērniem bieži vien saslimšanas simptomu var nebūt, vai arī tie ir ļoti viegli, tomēr tas nenozīmē, ka viņi nevarētu inficēt savas kontaktpersonas," skaidroja Arāja. 

Jau ziņots, ka šonedēļ inficēšanās ar Covid-19 apstiprināta 11 Murjāņu Sporta ģimnāzijas audzēkņiem un viņu trenerim.