foto: LETA
Darbu atsākusi Madonas slimnīcas Bērnu nodaļa, kas tika slēgta mediķu karantīnas dēļ
Uzņemšanas nodaļa Madonas slimnīcā.
Esi vesels
2020. gada 16. jūlijs, 14:37

Darbu atsākusi Madonas slimnīcas Bērnu nodaļa, kas tika slēgta mediķu karantīnas dēļ

Jauns.lv / LETA

Pēc medicīnas darbinieku atkārtotu Covid-19 negatīvu testu saņemšanas, darbu atsākusi Madonas slimnīcas Bērnu nodaļa, savukārt Dzemdību nodaļu plānots atvērt augustā, apstiprināja SIA "Madonas slimnīca" valdes locekle un medicīniskā direktore Astrīda Svilāne.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Jau vēstīts, ka jūlija sākumā slimnīcā dežurējošajai pediatrei, kura strādā arī citā medicīnas iestādē un dzīvo Madonas novadā, tika diagnosticēts Covid-19. Tolaik karantīnā nonāca trīs mediķi, kā rezultātā nebija iespējams nodrošināt Bērnu un Dzemdību nodaļu darbu un tās tika slēgtas.

Svilāne pastāstīja, ka atkārtotais Covid-19 tests visiem darbiniekiem bijis negatīvs, tādēļ ir iespējams atjaunot Bērnu nodaļas darbu. "Dzemdību nodaļu joprojām nevaram atvērt, jo trūkst pediatru, kas strādātu diennakts režīmā. Kolēģi pēc karantīnas nebija psiholoģiski gatavi atsākt darbu un viens no viņiem izvēlējās izmantot atvaļinājumu. Slimnīcai ir svarīgi gādāt par savu darbinieku psihisko un fizisko veselību, tādēļ plānojam Dzemdību nodaļu atvērts 10.augustā," sacīja Svilāne.

Saskaņā ar Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) datiem Madonas novadā līdz 16.jūlija plkst.10 bija reģistrēti 1-5 saslimšanas gadījumi.