Esi vesels
2020. gada 18. jūnijs, 06:49

Lēta matu pārstādīšanas procedūra Turcijā britu vīrietim beidzas ar rētām klātu galvu

Jauns.lv

Sāpīgā pieredzes stāstā dalījies 26 gadus vecs britu IT speciālists, kurš vēlējies uzlabot savu matu līniju, veicot matu transplantācijas procedūru kādā Turcijas kantorī.

Lūks Horsfīlds no Bredfordas Lielbritānijā jau kopš 21 gada vecuma bija noraizējies par savu matu līniju. Pamanījis, ka galvas rota sāk atkāpties, viņš izlēmis veikt matu transplantāciju. Gribot ietaupīt, viņš atradis kādu iestādi Turcijā, kas šo procedūru piedāvājusi veikt par 1 250 mārciņām (aptuveni 1 400 eiro). Lielbritānijā šī kosmētiskā procedūra maksā krietni dārgāk.

2018.gada decembrī Instanbulas Klīnikas centrā veiktā matu transplantācijas operācija ilgusi 6 stundas. Tās laikā mati no pakauša pārstādīti priekšpusē. Klīnika savā mājaslapā vīriešiem sola "efektīvu un apmierinošu rezultātu", solot, ka matu līnija ataugs.

foto: Luke Horsfield / SWNS.COM
Lūks pēc matu transplantācijas operācijas
foto: Luke Horsfield / SWNS.COM
Lūks pēc matu transplantācijas operācijas

Tomēr vairākus mēnešus pēc procedūras mati tā arī nav ieauguši, bet situācija tikai pasliktinājusies, un Lūkam kuplu matu cirtu vietā uz galvas redzamas pamatīgas rētas. Mati kļuvuši vēl retāki, un vīrietim pēc palīdzības nācies vērsties citā iestādē.

Lūks apgalvo, ka personāls klīnikā nav sapratis ne vārda angļu valodā. Vīrietis uzskata, ka ķirurgi paņēmuši pārāk daudz matu folikulu no pakauša.

"Pēc operācijas es darīju visu, ko viņi lika," stāsta Lūks. "Pēc četriem mēnešiem es neredzēju nekādas pozitīvas izmaiņas. Es zvanīju viņiem un jautāju, kāpēc mati neaug, bet man atbildēja, ka tas ir normāli. Pat pēc gada tie joprojām nebija ieauguši, bet man uz galvas bija rētas un pliki pleķi."

foto: Luke Horsfield / SWNS.COM
Lūka mati 14 mēnešus pēc Turcijā veiktās operācijas

Pēc atkārtotām sūdzībām klīnika Turcijā piedāvājusi Lūkam veikt atkārtotu operāciju par puscenu. Vīrietis nav piekritis, un klīnika galu galā piekritusi izmaksāt viņam kompensāciju 400 mārciņu apmērā - vien trešo daļu no iztērētā.

Lūks ar savu stāstu grib brīdināt citus vīriešus, kuri gatavojas spert līdzīgu soli. Viņš aicina veikt kārtīgu klīniku izpēti. Pēc tam, kad vīrietis savu bēdu stāstu ievietojis vietnē "YouTube", ar viņu sazinājusies kāda vietējā klīnika, kas piedāvājusi savest kārtībā vīrieša galvas rotu bez maksas.

3.martā Lūks veicis atkārtotu matu pārstādīšanas operāciju un ir sajūsmā par iznākumu.

foto: Luke Horsfield / SWNS.COM
Lūks pēc atkārtotas matu transplantācijas operācijas