foto: Jūrmalas slimnīca
Par labo ir jārunā: vizīte Jūrmalas slimnīcā ļoti patīkami pārsteidz
Jūrmalas slimnīca Ārstu biedrības rīkotajā mediķu godināšanā saņēmusi titulu "Gada slimnīca 2018".
Esi vesels
2020. gada 25. maijs, 05:22

Par labo ir jārunā: vizīte Jūrmalas slimnīcā ļoti patīkami pārsteidz

Kas Jauns Avīze

Jūrmalniece, tūrisma gide Irēna Vinde-Vīndedze "Facebook" dalījusies nesen slimnīcā piedzīvotajā. Ar viņas laipnu atļauju pārpublicējam pilnībā, jo par labo ir jārunā.

Man patīk rakstīt labo. Kā reiz tas gadījums, kad laime nelaimē. Savilka mani tā, ka par maz neliekas. Trešo dienu moka asas sāpes vēderā. Nekādas tabletes nepalīdz, sāpes tikai pastiprinās, kaut kāp pa sienu augšā, naktī gulēt pat ar miegazālēm neiespējami, grozies kā gribi, bet vienalga sāpes pieņemas.

Piecos no rīta kļuva skaidrs, ka ar saviem spēkiem galā netikšu, jāmeklē ārstu palīdzība. Te arī apjuku. Tik daudz esmu lasījusi un dzirdējusi visādus stāstus, ka ātrie var arī neatbraukt, ka slimnīcā gaidi pieņemšanu dažas stundas, ka attieksme pret pacientiem ir vienkārši rupja. Un ja vēl to visu pareizināt mūsu krīzes laikā...

Bet ko darīt? Saņēma tā, ka jau elpot pat sāpīgi. Aizveda mani uz Bulduru slimnīcu (oficiāli Jūrmalas slimnīca – Red.), uz ātrās palīdzības uzņemšanas nodaļu. Apsargs precizēja apmeklējuma mērķi, iedeva parakstīt papīru. Reģistratūrā tūdaļ ātri noformēja visus dokumentus. Nosūtīja uz uzgaidīšanas palātu. Sagatavojos jau pāris stundas gaidīt ķirurgu. Bet nekā!

Jau nāk pie manis ārsts (stažieris), rūpīgi mani apskata un izvaicā. Tālāk asins, urīna un... Covid-19 analīzes. Bet pēc tam mani ļoti laipns medbrālis pavadīja uz dažādiem kabinetiem un pie katra kabineta gaidīja. Plaušu rentgens, vēdera dobuma rentgens, kardiogramma, sonogrāfija. Tikko atgriezos savā palātā, bet pie manis jau nāk cienījams ķirurgs ar vizīti. Atkal rūpīga apskate. Rezultātā diagnoze noteikta, sāpes ar špricēm noņemtas, ieteikumi par tālāko ārstēšanos sniegti.

Visi laipni, strādā ātri, precīzi un saskaņoti. Un attieksme uzmanīga un labvēlīga. Nē, tā nav laipnības grimase uz sejas. Tā ir vispatiesākā draudzīgā attieksme, kuru nevar ne ar ko sajaukt.

Tas viss prasīja divas stundas. Tagad par cenām. Eju maksāt uz kasi un prātoju... tādi un tādi izmeklējumi, covid analīzi paņēma utt., apdrošināšanas man nav. Izskatās, Irēna, tagad tu atvadīsies no pēdējās naudas. Bet arī te mani patīkami izbrīnīja. Un tātad – 9 eiro!

Lūdzu atļauju visai šai komandai un ārstējošam ārstam īpaši viņus nofotografēt. Saku, FB ielikšu par jums. Kautrības dēļ atteicās. Protams, viņi tur nav reklāmai, viņi vienkārši neprot slikti strādāt.

Pateicos Bulduru slimnīcai par labu darbu, bet, galvenais, par CILVĒKIEM un labiem speciālistiem, kuri pie jums strādā.

Bet es esmu mājās! Nenormālās sāpes pārgājušas. Bet pagaidām vēl palikušas normālās. Ārstēsim!