2020. gada 30. aprīlis, 10:36

Veselības inspekcija brīdina par neatbilstošu roku dezinfekcijas līdzekli, kas tiek izplatīts bez atļaujas

Jauns.lv

Turpinot dezinfekcijas līdzekļu laboratorisku pārbaudi Veselības inspekcija atklājusi, ka 2020. gada martā SIA "Autohim" izgatavotā dezinfekcijas līdzekļa partija satur pārāk zemu spirta koncentrāciju, kas ir nepietiekama dezinficēšanai, teikts inspekcijas mājaslapā.

Veselības inspekcija par neatbilstošu dezinfekcijas līdzekli atzinusi produktu ar nosaukumu "Dezinfekcijas līdzeklis rokām (gatavs lietošanai)", kas iepildīts piecu litru baltas plastmasas kannā. Svītrkods 4751004600333, ražotājs SIA "Autohim". 

"Dezinfekcijas līdzeklis rokām (gatavs lietošanai)"  laists tirgū bez inventarizācijas numura, kas ir obligāts un apliecina, ka dezinfekcijas līdzeklis ir oficiāli atļauts izplatīšanai Latvijā, informē Veselības inspekcija.

Inspekcija aicina patērētājus un izplatītājus atgriezt ražotājam SIA "Autohim" pievienotajā attēlā redzamo preci, kas nav derīga Covid-19 slimības ierosinātāja drošai dezinfekcijas veikšanai. SIA "Autohim" juridiskā adrese ir Aviācijas iela 10, Jelgava, bet Rīgas filiāle atrodas Vestienas 14.