foto: unsplash.com
Bērnu slimnīca nodrošinās konsultācijas arī attālinātā formātā
2020. gada 6. aprīlis, 16:12

Bērnu slimnīca nodrošinās konsultācijas arī attālinātā formātā

Jauns.lv

Ārsti turpina savu darbu, mainās vien komunikācijas forma - turpmāk Bērnu klīniskā universitātes slimnīca (BKUS) nodrošinās konsultācijas arī attālinātā formātā (telefoniski vai video saziņā). Pirmās nedēļas laikā sniegtas jau 564 attālinātas konsultācijas.

BKUS informē, ka attālinātajā vizītē, izmantojot video saziņas līdzekļus, ja tādi ir pieejami, var redzēt un dzirdēt savu ārstu, kā arī aprunāties ar viņu par esošo situāciju. Ārsti var izrakstīt elektronisko recepti un konsultanta slēdzienu. Gadījumā, ja ārsts uzskatīs, ka tiešām ir nepieciešama vizīte klātienē, tā tiks noorganizēta, atkarībā no slimnīcas iespējām un valstī noteiktajiem ārkārtas stāvokļa ierobežojumiem.

Telefoniska saruna biežāk tiks izmantota hronisko pacientu konsultācijām, lai vecāki un ārsti būtu droši, ka pacients saņem nepieciešamās zāles. Hronisku slimību ārstēšana pārtraukta netiks, bērni saņems ārstēšanu, kā nozīmēts. Kopīgi radīsim labāko risinājumu šopavasar paredzēto regulāro izmeklējumu plānošanā.

foto: BKUS

BKUS lūdz iepriekš sagatavoties konsultācijai un pierakstīt svarīgāko informāciju (sūdzības, lietas, kas uztrauc, bērna svaru, augumu, iepriekš veiktos izmeklējumus), lai saruna notiktu efektīvāk un raitāk.