foto: Zane Bitere/LETA
Valdība atļauj medicīnas darbiniekiem strādāt virsstundas
Medicīnas nozares darbinieki tagad drīkstēs strādāt līdz 60 stundām nedēļā.
Esi vesels
2020. gada 14. marts, 20:16

Valdība atļauj medicīnas darbiniekiem strādāt virsstundas

Jauns.lv / LETA

Valdība šodien nolēma Veselības ministrijas (VM), slimnīcu, Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) un Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) darbiniekiem atļauj strādāt virsstundas, nepārsniedzot 60 stundas nedēļā.

Kā paredz šodien valdības pieņemtie grozījumi rīkojumā par ārkārtējās situācijas izsludināšanu, kapitālsabiedrībās, kurās VM ir valsts kapitāla daļu turētāja, NMPD un stacionārās ārstniecības iestādēs strādājošām ārstniecības personām, NMPD neatliekamās medicīniskās palīdzības brigāžu personām, kuras nav ārstniecības personas, kā arī VM, NMPD un SPKC ierēdņiem un darbiniekiem drīkstēs noteikt tādu virsstundu darba laiku, kas pārsniedz Darba likumā noteikto maksimālo virsstundu laiku, bet nepārsniedz 60 stundas nedēļā.

VM virsstundu darba apmaksai nepieciešamos papildu finanšu līdzekļus tika nolemts pieprasīt no valsts budžeta programmas "Līdzekļi neparedzētiem gadījumiem".

Jau vēstīts, ka pēdējā diennaktī Latvijā konstatēti vēl deviņi inficēšanās gadījumi ar Covid-19, tādējādi kopumā valstī reģistrēti 26 ar šo vīrusu saslimuši iedzīvotāji.

Piektdien visā Latvijā spēkā stājas ierobežojumi, kas saistīti ar valstī izsludināto ārkārtējo situāciju. Ārkārtējā situācija valstī izsludināta Covid-19 izplatības dēļ un būs spēkā līdz 14.aprīlim ar mērķi ierobežot infekcijas izplatību.