foto: Ekrānuzņēmums no "Facebook",
Amerikā jauna sieviete ar koronavīrusu atklāj slimības simptomus un brīdina citus
2020. gada 12. marts, 18:30

Amerikā jauna sieviete ar koronavīrusu atklāj slimības simptomus un brīdina citus

Jauns.lv

Amerikā sieviete, kura inficējusies ar jauno koronavīrusu ierakstā “Facebook” kontā pastāstījusi, kā tas patiesībā ir saslimt ar “Covid-19”, vēsta “Mirror”.

Elizabete Šneidere inficējās ar “Covid-19” mājas ballītē pie draugiem, bet neapzinājās, cik nopietnas sekas tam var būt. Neviens no ballītes apmeklētājiem neklepoja un nekas par slimību neliecinājis.

Taču trīs dienu laikā 40 procenti viesu saslima. Visiem bija augsta temperatūra. “Visi saslimušie draugi bija četrdesmit vai piecdesmit gadus veci. Man ir nedaudz pāri trīsdesmit. Mums bija galvassāpes, drudzis (pirmās trīs dienas visu laiku un tad ar pārtraukumiem), stipras sāpes ķermenī, locītavās, liels nogurums. Temperatūra paaugstinājās līdz četrdesmit grādiem. Dažiem bija caureja. Vienu dienu man bija slikta dūša,” raksta sieviete.

“Citiem bija smaguma sajūta krūtīs vai citi elpošanas ceļu saslimšanas simptomi”. Tie ilguši 10 līdz 16 dienas, taču par laimi neviens no cilvēkiem neesot hospitalizēts.

Elizabetei ir beidzies karantīnas periods un simptomi ir izzuduši, bet viņa joprojām esot ļoti uzmanīga un izvairās no publiskām vietām.

“Roku mazgāšanā negarantē, ka nesaslimsiet, it īpaši, ja cilvēki bez simptomiem var jūs aplipināt un stāvēt jums blakus jebkurā sociālā situācijā. Visdrīzāk jūs nemirsiet, bet jūs taču nevēlaties riskēt aplipināt savus mīļos, kuri ir vecāki par sešdesmit gadiem ar vājāku imūnsistēmu?”