foto: LETA
Ar jauno koronavīrusu saslimusī sieviete tiek izrakstīta no slimnīcas
Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas Infektoloģijas centra poliklīnika.
2020. gada 3. marts, 14:16

Ar jauno koronavīrusu saslimusī sieviete tiek izrakstīta no slimnīcas

Jauns.lv / LETA

Vakar hospitalizētā rīdziniece, kurai tika apstiprināta inficēšanās ar "Covid-19", šodien izrakstīta no Latvijas Infektoloģijas centra (LIC), atsaucoties uz LIC vadītājas Baibas Rozentāles teikto, ziņo LTV Ziņu dienests.

Vakar vakarā pacientei veiktas atkārtotas analīzes, kas uzrādījušas negatīvu rezultātu, ziņo LTV. Viņai sniegtas rekomendācijas gan par ārstēšanos, gan pašizolāciju uz 14 dienām. Tāpat sievietei jāsazinās ar savu ģimenes ārstu. No slimnīcas izrakstīts arī sievietes bērns, kuram gan minētā slimība nav tikusi konstatēta.

Jauns.lv jau ziņoja, pirmais ar jauno koronavīrusa slimību "Covid-19" inficējies Latvijas iedzīvotājs sestdien, 29.februārī, ielidojis no Minhenes, pirms tam ceļojot vīrusa skartajā Itālijas reģionā.

Lidsabiedrības "airBaltic" lidmašīna ar reisa numuru "BT-226" 29.februārī plkst.15.40 izlidojusi no Minhenes un plkst.17.55 ielidojusi Rīgā. Perevoščikovs skaidroja, ka inficēšanās notikusi Itālijā. Sieviete kopā ar ģimeni ceļojusi no Itālijas uz Minheni Vācijā un tad ar lidmašīnu uz Rīgu.

Persona tikusi izmeklēta ambulatori, Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) mediķiem analīzes paņemot cilvēka mājās, rezultātam apstiprinoties. Pēc atgriešanās Latvijā, ģimene no lidostas mājās devās ar personīgo auto, un līdz šim brīdim nav apmeklējusi darbu vai izglītības iestādes.

Speciālisti jau ir ieguvuši visu nepieciešamo informāciju par ceļojumu, kā arī lidmašīnas pasažieriem. Identificētas tuvākās kontaktpersonas, kas sēdējušas tuvu saslimušajai personai. Reisā bija 145 pasažieri, 24 no kuriem atzīti par tuvajām kontaktpersonām, proti, cilvēkiem, kuri atradušies divu metru rādiusā no saslimušās Latvijas iedzīvotājas. Šo cilvēku vidū bija astoņi Latvijas pilsoņi, tostarp saslimušās sievietes ģimene. Ar šiem iedzīvotājiem mediķi jau esot sazinājušies. Tuvā kontaktā bijušie cilvēki būs medicīniskajā novērošanā un karantīnā ārstu uzraudzībā.

Tā kā paciente nebija slima ceļojuma laikā, risks inficēties pārējiem pasažieriem esot niecīgs, akcentēja Perevoščikovs, gan piebilstot, ka cilvēkiem ir jānovēro savs veselības stāvoklis un simptomu gadījumā jāvēršas pie mediķiem.