foto: Twitter / Jānis Klāks
NMPD komentē satraukumu raisošu foto, kas uzņemts Valmieras pusē
2020. gada 4. februāris, 16:20

NMPD komentē satraukumu raisošu foto, kas uzņemts Valmieras pusē

Jauns.lv

Sociālajos tīklos šodien izplatīta fotogrāfija, kas uzņemta Valmieras pusē. Tajā redzams dzeltenā aizsargtērpā ģērbts mediķis, kura seju klājusi maska.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

"Negribas celt paniku un neko neapgalvoju, BET interesē...draugs šādu bildi atsūtīja, it kā Valmiera," rakstīts Jāņa Klāka "Twitter" ierakstā.

Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienests (NMPD) ātri vien sniedza atbildi, skaidrojot, ka rīkojas, ievērojot Pasaules veselības organizācijas rekomendācijas.

"Jebkurā situācijā, ja pie NMP dienesta mediķiem ir vērsies pacients ar gripai līdzīgiem simptomiem un cilvēks pēdējo 14 dienu laikā ir atgriezies no Ķīnas, tad brigāde izsaukumā ieradīsies individuālajos aizsardzības līdzekļos, kā to iesaka Pasaules veselības organizācijas rekomendācijas. Tie ir preventīvie pasākumi mūsu kopējai veselības aizsardzībai, ja gadījumā slimnīcā veiktās analīzes apstiprinātu saslimšanu ar jauno koronavīrusu 2019-nCoV.

Visu iesaistīto dienestu un institūciju mērķis ir pēc iespējas agrīni atklāt iespējamos gadījumus un ierobežot infekcijas izplatīšanos mūsu valstī. Līdz šim vairāki šādi aizdomu gadījumi nav apstiprinājušies."

NMPD uzsver, ka satraukumam nav pamata.

Jauns.lv jau ziņoja, ka otrdien pēc Ministru prezidenta Krišjāņa Kariņa (JV) vadītās krīzes vadības padomes sēdes amatpersonas uzsvēra, ka panikai par koronavīrusa iespējamu izplatību Latvijā nav pamata, turklāt visi atbildīgie dienesti ir sagatavojušies, ja gadījumā šis vīruss Latvijā tiks konstatēts.

Premjerministrs pēc sēdes sacīja, ka patlaban Latvijā nav reģistrēts neviens saslimšanas gadījums ar koronavīrusu, turklāt atbildīgie dienesti regulāri apmainās ar informāciju un ir sagatavojušies jebkādai rīcībai, ja gadījumā Latvijā tiks konstatēti saslimšanas gadījumi ar šo vīrusu. "Vienīgais, ko varu ieteikt, - mazgājiet rokas," piebilda Kariņš.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās