Esi vesels
2020. gada 31. janvāris, 12:17

"Rati ļautu mammai no manis arī atpūsties" - palīdzēsim Reinim pēc avārijas dzīvot pilnvērtīgi

Jauns.lv

Sociālajā vietnē "Facebook" palīgā saucienu publicējis biedrības "Palīdzēsim viens otram" pārstāvis Edijs Pipars. Līdzcilvēku atbalsts nepieciešams Reinim Runcim, kurš pirms 16 gadiem cietis smagā avārijā. Vīrietim nepieciešams jauns ratiņkrēsls, bet pašam finansiālo līdzekļu trūkst.

"Pie Biedrības “Palīdzēsim viens otram” vērsās talantīgs, interesants puisis - Reinis Runcis. Reinis līdz nelaimes gadījumam strādāja ar kamīniem un dūmvadiem, piepildīja citu sirdis ar siltumu, bija ieplānotas arī precības," iesāk Pipars.

Reinis dzimis 1974.gadā, Rīgā, mācījies Rīgas 1.vidusskolā. Viņš, pats par sevi pasmejoties, atklāj - interesējot “dīvainas lietas” - astronomija, literatūra. Reinis pats arī raksta stāstus. Izdotas trīs dzejas grāmatas un dažādas publikācijas.

"16 gadus atpakaļ, kādā agrā rītā, Reiņa dzīve izmainījās. Braucot ar mašīnu pa ledainu ceļu un nespējot to novaldīt, viņš avarēja. Reinis lauza kaklu. Tālāk sākās “elle” par kuru Reinis ne labprāt runā, vien nosaka, ka ar valsts (ne)atbalstu un attieksmi ir ļoti rūgta pieredze. Pagāja daudzi gadi līdz dzīvi pielāgoja esošajai situācijai," vēsta ieraksts.

Pats Reinis stāsta, ka vēlas staigāt un nevienam neko negrib lūgt, tomēr rati ļautu, vismaz esot ārā, pašam kustināt kājas un muguru. "Svarīgākais - tie ļautu mammai no manis arī atpūsties," saka Reinis. Tagadējie rati, ar kuriem vīrietis pārvietojas, ir 10 gadus veci un pagājušā gada laikā salūzuši trīs reizes. Katra remonta reize Reinim nozīmē vismaz mēnesi pavadītu istabā.

Lai Reinis spētu būt kaut cik patstāvīgs, viņam ir nepieciešami specializēti rati (MEYRA IChair mc2), kuri izmaksā ap 5000 euro. Diemžēl šādu līdzekļu Reinim nav, tāpēc tiek lūgts līdzcilvēku atbalsts.

Lai palīdzētu Reinim atkal dzīvot pilnvērtīgi, iespējams ziedot uz biedrības bankas kontu:

Biedrība “ Palīdzēsim viens otram”
Reģistrācijas Nr. 40008260372
AS "Swedbank” konta nr. LV06HABA0551043090995

Kā ziedojuma mērķi lūgts norādīt Reini Runci.

Ziedot iespējams arī caur PayPal, palidzesim.viens.otram@gmail.com