foto: LETA
Uz mediķu rīkotajām "Prāta spēlēm" deputātiem atnāk tikai Jūlija Stepaņenko
Uz mediķu iecerēto deputātu testēšanu par budžetu ierodas tikai viena opozīcijas politiķe.
Esi vesels
2019. gada 11. decembris, 21:12

Uz mediķu rīkotajām "Prāta spēlēm" deputātiem atnāk tikai Jūlija Stepaņenko

Jauns.lv / LETA

Uz mediķu organizāciju iecerēto deputātu testēšanu par nākamā gada valsts budžeta pozīcijām šodien ieradās tikai viena opozīcijas politiķe - Jūlija Stepaņenko, kura ieņēmusi otro vietu, pastāstīja Latvijas Ārstu biedrības (LĀB) prezidente Ilze Aizsilniece.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Uz mediķu un "Prāta spēļu" organizatoru rīkoto viktorīnu "Valsts budžets 2020" bijuši aicināti vairāki Saeimas deputāti un ministri. LĀB prezidente pastāstīja, ka politiķu minētie iemesli, kāpēc neapmeklēs viktorīnu, bija dažādi. Veselības ministre Ilze Viņķele (AP), kura komandējuma dēļ neesot varējusi viktorīnā piedalīties, pieteikusies testu aizpildīt individuāli.

"Mēs negribējām parādīt, ka kāds kaut ko nezina, vai ir dumjš. Mēs gribējām parādīt, ka izpratne par budžetu, jautājumu apzināšana ir sarežģīts jautājums. Mums ir jāsaprot, cik lielā mērā atbildīgie ierēdņi atbalsta deputātus, lai viņi līdz galam izprastu procesu," apgalvoja biedrības prezidente.

Komentējot politiķu zemo ieinteresētības līmeni, Aizsilniece norādīja, ka šī diena zināmā mērā parādījusi divas lietas - vai nu Saeimas deputāti neņem vērā savus vēlētājus, vai arī viņi ir nobijušies. "Bet nav no kā baidīties, jo viņiem ir labas zināšanas. Tomēr viņi ir piedalījušies procesos, nevajag baidīties, bet vajag darīt," sacīja Aizsilniece.

Testā pirmo vietu ieguva Latvijas Universitātes pētniece Līga Leitāne, bet trešo vietu - Aizsilniece. 30 jautājumu testa biedrības prezidente aicina aizpildīt ikvienu Latvijas iedzīvotāju. "Cilvēkiem jāsāk "pieslēgties" tam, kas notiek valstī, ja mēs gribam dzīvot labklājīgā valstī, kur rēķinās ar iedzīvotāju viedokli," sacīja Aizsilniece.

Kā ziņots, LĀB, Latvijas Jauno ārstu asociācija (LJĀA) un Latvijas Māsu asociācija (LMA) sadarbībā ar "Prāta spēlēm" šodien rīkoja viktorīnu "Valsts budžets 2020", kurā bija aicināti piedalīties arī Saeimas deputāti, Ministru prezidents un ministri.

LĀB, LJĀA un LMA uzskata, ka process kādā tika izstrādāts un apstiprināts valsts budžets, ir nepieņemams un neatbilst labai valsts pārvaldes praksei.

Nākamā gada budžets, pēc mediķu pārstāvju domām, neatspoguļo Latvijas valsts prioritātes un sabiedrības intereses un nav vērsts uz ilgtspējīgu attīstību. Tāpēc viņi mudina nekavējoties pārskatīt budžetu un uzsākt plašāku diskusiju par budžeta veidošanas principu izstrādi un ieviešanu.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās