foto: Edijs Pālens/LETA
Padoms visiem, kam svētku brīvdienās gadās problēmas ar veselību
Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta operatīvais transportlīdzeklis.
Esi vesels
2019. gada 16. novembris, 20:40

Padoms visiem, kam svētku brīvdienās gadās problēmas ar veselību

Jauns.lv / LETA

Svētku brīvdienās iedzīvotāji medicīnisko palīdzību tiek aicināti meklēt pie dežūrārstiem, un zvanot uz valsts Ģimenes ārstu konsultatīvo tālruni, informēja Nacionālā veselības dienesta (NVD) pārstāve Anna Karolīna Šaule.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Viņa uzsvēra, ka Rīgā un citās lielākajās Latvijas pilsētās valsts apmaksātu medicīnisko palīdzību varēs saņemt pie dežūrārstiem, kuri sniegs medicīniskas konsultācijas par jautājumiem, kas ir ģimenes ārsta kompetencē. Par vizīti pie dežūrārsta jāveic pacienta līdzmaksājums - 1,42 eiro.

Savukārt medicīniska rakstura padomus vienkāršu saslimšanu gadījumos visu diennakti varēs saņemt, zvanot uz valsts Ģimenes ārstu konsultatīvo tālruni 66016001. Ar tālruņa speciālistiem iedzīvotāji ir aicināti sazināties arī gadījumos, kad ir šaubas, vai palīdzība nepieciešama steidzamā kārtā vai arī to var saņemt pēc svētkiem, norādīja NVD pārstāve.

Gadījumos, kad apdraudēta cilvēka veselība vai dzīvība, pirms došanās uz slimnīcas uzņemšanas nodaļu, Šaule iesaka sazināties ar slimnīcu par palīdzības saņemšanas iespējām atbilstoši pacienta veselības stāvoklim. Viņa norādīja, ka ir, piemēram, slimnīcu uzņemšanas nodaļas, kurās var vērsties, ja ir aizdomas par kaula lūzumu, savukārt citās var vērsties, ja gūti ķermeņa apdegumi.

NVD pārstāve atgādina, ka slimnīcu uzņemšanas nodaļās netiek sniegta valsts apmaksāta medicīniskā palīdzība gadījumos, kas nav neatliekami un kuros bijusi nepieciešama plānveida pakalpojuma saņemšana.

Tāpat neatliekamos gadījumos, kad veselības dēļ apdraudēta dzīvība, palīdzību var izsaukt, zvanot pa tālruni 113.

Tēmas