foto: Facebook.com
Trīs gadus veca britu meitenīte nomirst no vēža, ko ārsti diagnosticējuši kā aizcietējumu
2019. gada 18. septembris, 14:54

Trīs gadus veca britu meitenīte nomirst no vēža, ko ārsti diagnosticējuši kā aizcietējumu

Jauns.lv

Šā gada jūnijā trīs gadus vecā Aīfa Flanagana sāka sūdzēties par nepārejošām vēdersāpēm, kā arī par nepatīkamām izjūtām citās ķermeņa daļās. Meitenītes mamma Eiliša Falangana vairākkārt vērsusies pie ārstiem, taču ik reizi viņai tika atbildēts, ka bērna vēdersāpes izraisījuši aizcietējumi.

“Es viņu biju aizvedusi pie ģimenes ārsta 11 reizes trīs nedēļu laikā. Meitu uz dažām dienām pat ievietoja slimnīcā, taču arī tur mums tika teikts, ka bērnam ir aizcietējumi, kas šajā vecumā neesot nekāds retums,” medijiem stāsta Aīfas māte. 

“Kā māte es nojautu, ka pie vainas ir kas cits. Aīfai sāpēja arī citās ķermeņa vietās, bet neviens ārsts  viņu padziļināti nepārbaudīja. Lai arī uz meitas sēžamvietas bija redzams izaugums, arī tam mediķi nepievērsa vērību,” atzīst Eiliša Falangana. 

Tāpat mātei tika pārmests, ka meita netiek pienācīgi barota un nesaņem dienā nepieciešamo ūdens daudzumu. Par spīti ārstu diagnozei – aizcietējumi, māte nolēma meitu vest uz izmeklēšanu citā ārstniecības iestādē, kur rentgenā tika atklāts pamatīga izmēra audzējs meitenītes aknās, kas izmēros bijis jau tik liels, ka nosprostojis arī bērna zarnas. 

Pēc vairāku ārstu izvirzītās diagnozes – aizcietējumi, beidzot atklājās īstā diagnoze – rets audzējs, kas ieperinājies bērna reproduktīvajās šūnās, izveidojot metastāzes aknās. 

Lai gan šī vēža veids labi padodas ārstēšanai, Aīfas gadījums jau bijis krietni ielaists un tikai dažas dienas pēc diagnozes meitenīte mirusi. 

Daži no meitenītes orgāniem tika ziedoti pētniecības mērķiem. “Tas nevarēja būt veltīgi,” atzina bērna māmiņa.