Esi vesels
2019. gada 11. jūnijs, 10:20

Izsludina konkursu uz Daugavpils slimnīcas vadītāja amatu, piedāvājot 3558 eiro algu

Jauns.lv / LETA

Daugavpils dome līdz 1.jūlijam izsludinājusi pieteikšanos SIA "Daugavpils reģionālā slimnīca" valdes locekļa amatam, nosakot jaunajam vadītājam 3558 eiro atalgojumu, liecina domes publiskotais sludinājums.

No amata pretendentiem tiek pieprasīta akadēmiskā augstākā vai otrā līmeņa profesionālā augstākā izglītība, vismaz piecu gadu pieredze vadošā amatā jomā. Priekšroka tiks dota kandidātiem ar darba pieredzi publiskas personas kapitālsabiedrībā.

Pašvaldība arī vēlas, lai kandidātiem būtu izpratne par publiskas personas kapitālsabiedrību pārvaldību, izpratne par slimnīcas darbības stratēģijas realizēšanu, tai skaitā izpratne par sabiedrības attīstību un stratēģisko plānošanu, valsts valodas zināšanas normatīvajos aktos noteiktajā apjomā. Tiek prasītas arī angļu valodas zināšanas tādā apjomā, kas ļauj lasīt un saprast drukātu tekstu, sagatavot rakstisku tekstu, uzturēt dialogu, orientējoties profesionālajā terminoloģijā. Vēlamas vēl vismaz vienas svešvalodas zināšanas. Kandidātiem jābūt arī nevainojamai reputācijai.

Līdz ar dažādiem prasmes un izglītību apliecinošiem dokumentiem kandidātiem jāiesniedz arī stratēģiskais redzējums par Daugavpils reģionālās slimnīcas darbību un attīstību, iekļaujot ieskatu par kapitālsabiedrības darbības mērķi, svarīgākajām nākotnes prioritātēm, veicamajām darbībām mērķu sasniegšanai un iespējamos risinājumus kapitālsabiedrības darbības uzlabošanai ierobežoto resursu apstākļos.

Valdes loceklim tiek piedāvāta amata atlīdzība 3558 eiro apmērā pirms nodokļu nomaksas, kā arī sociālās garantijas.

Jau vēstīts, ka "Daugavpils reģionālās slimnīcas" akcionāri nolēma samazināt ārstniecības iestādes valdes locekļu skaitu un nomainīt esošo slimnīcas vadību. Līdz šim slimnīcā strādāja divi valdes locekļi - Ilona Skrinda un Reinis Joksts, kurš ievēlēts arī pilsētas domē no tagad opozīcijā esošās Latgales partijas. Ārkārtas dalībnieku sapulcē Joksts paziņojis par amata atstāšanu, bet Skrinda atsaukta no valdes locekles amata.

Aģentūras LETA arhīvs liecina, ka par iespējamo Joksta atbrīvošanu pēc stāšanās amatā toreizējais un tagadējais Daugavpils mērs Andrejs Elksniņš (S) paziņoja jau 2017.gada jūlijā.

"Septembrī Jokstam beidzas darba līgums un tiks lemts jautājums par jaunu šī amata vietas izpildītāju. Tas, kā Joksts kļuva par šīs iestādes vadītāju, un problēmas, kas iestādē ir radušās viņa vadīšanas laikā, diez vai dos man iespēju vēlēties, lai viņš turpinātu pildīt šos pienākumus," toreiz izteicās Elksniņš. Joksts gan turpināja vadīt slimnīcu.

Tagad slimnīca turpinās darboties ar vienu valdes locekli. Uz laiku līdz konkursa noslēgumam par valdes locekli iecelts iestādes galvenais ekonomists Grigorijs Semjonovs. Galvenā ārsta pienākumu tikmēr pildīs dakteris Aleksandrs Kušnerovs.

Elskniņš skaidroja, ka slimnīcā paredzēta arī citu vadības amatu samazināšana.

Ārstniecības iestādes akcionāri ir Daugavpils pašvaldība, Rīgas Stradiņa universitāte, Daugavpils un Ilūkstes novadu pašvaldības. Joksts valdē darbojies kopš 2014.gada oktobra, bet Skrinda - kopš 2017.gada septembra.

Vēlāk Joksts atgriezies Daugavpils psihoneiroloģiskās slimnīcas vadībā. Joksts valstij piederošajā SIA "Daugavpils psihoneiroloģiskā slimnīca" kā valdes loceklis strādājis no 2011. līdz 2014.gada oktobrim. Vēlāk viņš kļuvis par valdes locekli pilsētas slimnīcā, kuru vadīja līdz maija sākumam.

Pametot darbu Daugavpils reģionālajā slimnīcā, Joksts kļuvis par psihoneiroloģiskās slimnīcas valdes locekli. Valsts slimnīcas valdē strādā arī Sarmīte Ķikuste.