foto: Ekrānuzņēmums
Zviedrijā pastāv aizdomas par cilvēka saslimšanu ar nāvējošo Ebolas vīrusu
Ebolas vīruss izplatās, nonākot saskarsmē ar inficēta cilvēka asinīm un citiem ķermeņa šķidrumiem.
2019. gada 4. janvāris, 16:37

Zviedrijā pastāv aizdomas par cilvēka saslimšanu ar nāvējošo Ebolas vīrusu

Jauns.lv / LETA

Zviedrijā hospitalizēts cilvēks, kura simptomi liecina par iespējamu saslimšanu ar bīstamo Ebolas vīrusu, piektdien paziņojušas amatpersonas.

"Pārbaudes rezultāti, visticamāk, tiks saņemti kaut kad šovakar. Pašreiz tās ir tikai aizdomas, citas slimības ir ļoti iespējamas," paziņojušas varasiestādes.

"Pacients tiek ārstēts infekcijas slimību klīnikā Upsalas universitātes slimnīcā un ir izolēts," teikts paziņojumā.

Plašāka informācija par pacientu netiek atklāta. Nav zināms nedz saslimušā dzimums, nedz vecums, kā arī netiek atklāts, kādā veidā paciets varētu būt inficējies ar Ebolas vīrusu.

Saslimušais cilvēks vispirms vērsās pēc palīdzības slimnīcā Ēnšēpingā, kas atrodas netālu no Upsalas.

Ebolas vīrusa pārņemtā Kongo Republika

gallery icon
31

Ēnšēpingas slimnīcas uzņemšanas telpa ir slēgta, un darbinieki, kas nonāca saskarsmē ar pacientu, tiek novēroti.

Ebolas vīruss izplatās, nonākot saskarsmē ar inficēta cilvēka asinīm un citiem ķermeņa šķidrumiem. Mirstības rādītāji pēc inficēšanās ir ļoti augsti.

Saslimšanas pazīmes ir augsta temperatūra, galvas, muskuļu, kuņģa sāpes, iesnas un citi gripai raksturīgi simptomi. Pēc tam sākas plaša asiņošana.

Infektologi cenšas novērst Ebolas vīrusa uzliesmojumu Kongo Demokrātiskajā Republikā

Ebolas vīrusa uzliesmojumā Kongo Demokrātiskajā Republikā (Kongo DR) apstiprināti 14 saslimšanas gadījumi, paziņojušas amatpersonas.

gallery icon
23

Vairumā gadījumu slimošanas iznākums ir letāls. Tomēr ātra izolācija un strauja tādu simptomu kā vemšana, caureja un dehidrācija ārstēšana ir palīdzējusi dažiem pacientiem izdzīvot.

Ebolas vīrusa epidēmijā Kongo Demokrātiskajā Republikā (KDR) gājuši bojā vairāki simti cilvēku. Šis Kongo DR ir desmitais Ebolas vīrusa uzliesmojums kopš 1976.gada, kad toreizējā Zairā šo slimību pirmo reizi identificēja beļģu ekspertu vadītā komanda.

Tēmas