foto: Shutterstock
“Manipulatore, izspiedēja...” - 11 gadus vecās Elīzas māmiņa pēc lūguma ziedot meitas ārstēšanai saņem draudu īsziņas
Ilustratīvs attēls.
Esi vesels
2018. gada 17. decembris, 15:05

“Manipulatore, izspiedēja...” - 11 gadus vecās Elīzas māmiņa pēc lūguma ziedot meitas ārstēšanai saņem draudu īsziņas

Jauns.lv

Vientuļā māmiņa Daiga, kura novembrī vērsās pēc ziedotāju palīdzības, lai rastu iespēju savai 11 gadus vecajai meitai Elīzai nodrošināt nepieciešamo diagnostiku un ārstēšanu ārvalstīs, īsi pēc palīdzības lūgšanas ziedotājiem, sakārusies ar draudu īsziņām, vēsta LTV raidījums “4. studija”.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Elīza jau kopš dzimšanas ir bērns ar īpašām vajadzībām. Uzreiz pēc piedzimšanas meitenīte izslimojusi  meningoencefalītu un 2,5 gadu vecumā saslima ar Laima slimību, kas radīja nopietnus nervu sistēmas bojājumus. Jau kopš agras bērnības meitene bija nervoza, nevaldāma, varēja sakost sev rokas līdz asinīm, sisties ar galvu pret sienu. Ārsti nevarēja rast tam izskaidrojumu. Bija aizdomas uz autismu, taču diagnoze neapstiprinājās. 

Mazās meitenes māte nolēma cīnīties pati, meklējot alternatīvas ārstēšanas metodes. Tā viņa atrada ārstu – diētas speciālistu Vācijā.  Elīzai tika veiktas padziļinātas analīzes ārzemēs, ārsti izstrādāja viņai speciālu ekodiētu bez glutēna un cukura. Izrādās, pareizi pielietojot, šādas diētas spēj radikāli mainīt uzvedību. Paralēli Daiga vadāja meitu pie osteopāta, ergoterapeita, uz masāžām un baseinu. Māmiņas pūliņi sāka nest augļus un Elīzas veselības stāvoklis uzlabojās.

Lai turpinātu mazās Elīzas ārstēšanu un rehabilitāciju, Daiga novembrī vērsās pie ziedotājiem – bija nepieciešama palīdzība, lai aizvestu Elīzu uz klīniku Lielbritānijā, kas strādā ar autoimūnām saslimšanām. Tas ļautu beidzot noteikt precīzu diagnozi un piemeklēt atbilstošas ārstēšanas metodes. Tika uzsākta ziedojumu vākšana labdarības fondā "BeOpen". Pilnu stāsta versiju lasi šeit.

Īsi pēc tam, sieviete sākusi saņemt draudu īsziņas, kas anonīmi uz Daigas telefonu pienāk caur internetu. “Jums tiešām grūti saprast, ka viņa visiem ir apgrūtinājums?”; “Ko jums dod skriešana pie ārzemju ārstiem?”; “Man par jūsu ģimeni radies negatīvs iespaids!”; “Es zinu, kur tu dzīvo..manipulatore, izspiedēja..” - tie ir tikai daži no tekstiem, ko saņēmusi slimās Elīzas māmiņa. 

Kā saka pati Daiga, īsziņas ir izteikti vajājošas, ar domu, lai bērns neapmeklētu savu izglītības iestādi. 

Sieviete ar visām īsziņām devusies uz valsts policiju un uzrakstījusi iesniegumu, taču atbilde bijusi skaidra – ar nepatīkamo situāciju jātiek galā pašai, tikmēr īsziņu terors turpinoties. 

“Izanalizējot īsziņas, policija ir secinājusi, ka cilvēki izteikuši dažādu viedokli par ziedojumu vākšanu. Ņemot vērā, ka nav noziedzīga nodarījuma sastāva, ir pieņemts lēmums par atteikšanos uzsākt kriminālprocesu,” teiks Valsts policijas ziņojumā. 


Arī internātpamatskolas, kurā mācās mazā Elīza, pedagogi neslēpj satraukumu par izveidojušos situāciju, piebilstot, ka vainīgo skolas telpās gan nevajadzētu meklēt. 

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās