foto: Publicitātes foto
Vai man patiešām jāturpina lietot D3 vitamīns arī vasarā?
Mājas aptieciņa
2018. gada 24. maijs, 00:00

Vai man patiešām jāturpina lietot D3 vitamīns arī vasarā?

Karlīna Timofejeva

Zibens nesper divreiz vienā un tajā pašā vietā – mīts. Lielais Ķīnas mūris ir vienīgā cilvēku veidotā celtne, ko iespējams redzēt no kosmosa – mīts. Kamene pārkāpj fizikas likumus un lido – arīdzan mīts. D vitamīnu vasarā papildus nav jālieto, jo nepieciešamo daudzumu nodrošina saules peldes – hmm... tiešām arī mīts? Lai rastu atbildi ierakos interneta plašajās dzīlēs un devos pie sava ģimenes ārsta!

Protams, ka vasarā saule intensīvāk kā citos gadalaikos iepriecina mūs ar savu klātbūtni. Taču, iespējams, ne tik bieži un tik daudz, kā mēs paši domājam. Pirmkārt, jau ir jāsagaida tā īstā diena, kad saule tiešām vēlas ar mums tikties. Kad aiz loga saules stari parādās, mēs bērnus saudzējam - līdz gada vecumam ierasts izvairīties no tiešiem saules stariem, jo mazuļa āda ir ļoti jutīga, kā arī ir augsts pārkaršanas risks. Un, ja tomēr izvēle ir mazuli saulītē papeldināt, tad tiek lietoti saules aizsargkrēmi ar augstu SPF koeficientu sastāvā, kas, savukārt, apgrūtina vitamīna D uzņemšanu līdz pat 95%. Bērnus arī ēnā noslēpt nav iespējams, tāpēc pirms iziešanas vai atpūtas brīvā dabā, lielai daļai mammām nebūs svešs must have komplektiņš – cepure, saules aizsargkrēms un ūdens pudele padusē.

Ar pieaugušajiem ir savādāk – tie lielāko dienas daļu pavada darbā. Protams, dažiem darba specifika ļauj atrasties tiešos saules staros, bet lielākajai daļai tomēr darbs ir telpās. Un tad pienāk nedēļas nogale un nostrādā mērfija likums– arī saule paņem brīvdienas.

Un gados vecāki cilvēki vispār izvairās iet saulē, jo karstumā nejūtas labi.

Tātad, ja tā parēķina un mazliet ar kritisku aci papēta savu ikdienu, tad saulē pavadītais laiks nemaz nav tik ilgs. Un vārds vasara nereti sevī slēpj vārdu rudens. Hmm.. tad tiešām mīts? Dodos pēc padoma pie ģimenes ārstes!

Konsultācijā ar ģimenes ārsti, sarunas gaitā pārrunājam vitamīna D nepieciešamību vasarā. Daktere izvirza manis jau atklātos argumentus - vasaras ir par īsu un mēs par noslogotu, lai ikdienas skrējienā atrastu pietiekami daudz laika, ko pavadīt svaigā gaisā un, īpaši svarīgi, tiešā saulē. Laiks ir par maz, lai saules stari spētu nodrošināt nepieciešamo D vitamīna daudzumu. Otrs iebildums ir saistīts ar plaši aprunāto tēmu – ādas vēzis, ko zvilnēšana saulē var aktivizēt. Lūk, izvēlieties īsto ceļu paši!

Tā kā mūsu ģimene ir aktīva, vienmēr kustībā un gatava jauniem izaicinājumiem, vienmēr vasarā cenšamies būt ārā. Baudīt! Priecāties! Smiet! Labs veselības stāvoklis visiem kopā un katram individuāli ir ļoti svarīgs. Tāpēc, lai arī turpmāk ģimenes ārsta apmeklējuma iemesls būtu vien konsultācija par kādu interesējošo jautājumu un mūsu vasaras plāni paliktu nemainīgi, daktere iesaka turpināt D3 vitamīna uzņemšanu ar uztura bagātinātāju papildus arī vasaras periodā. Pārdozēt ar ikdienas devu Latvijā dzīvojošam nebūs iespējams.

Tas nozīmē, ka rītdien, parītdien un visas vasaras garumā, es kā mīloša māmiņa un gādīga sieva atgādināšu saviem ģimenes locekļiem no rītiem un vakaros iepūst LYLsunD3 – dabiskas izcelsmes D3 vitamīnu! LYLsunD3 ir spēcīga koncentrācija vienā devā - 50 µg, kas ir šāda veida produktam pati augstākā aptiekās pieejamā, tieši tas, kas mūsu ģimenei nepieciešams! Ģimenes Ārsts norādīja, ka tieši izsmidzināma sprejam ir pati labākā uzsūkšanās spēja – līdz pat 95% efektīvāk kā citas D3 vitamīna uzņemšanas formas, šis arī mūs pārliecināja izvēlēties tieši LYLsunD3. Priecājamies, ka ražotājs produktam pievienojis ksilītu, kas parūpējas par mutes un zobu veselību. Kas mūsu ģimenei ir svarīgi, ka produkts pietiek veselām 125 reizēm, kas nozīmē, ka LYLsunD3 ir arī ekonomiski izdevīgs.

Pilnu galvu jauniem plāniem, pilnu sirdi mīlestības, pilnu dvēseli enerģijas katram no mums, lai būtu spēka piepildīt vasaru ar burvīgiem ģimenes pasākumiem!

foto: Publicitātes foto

LYLsunD3 nopērkams Latvijas aptiekās un www.well24.eu

Uztura bagātinātājs. Uztura bagātinātājs neaizstāj pilnvērtīgu un sabalansētu uzturu.

 Reklāmas raksts sadarbībā ar LYL