foto: Publicitātes
Formula, kas vairo dzīvesprieku ģimenē ar mazuļiem!
Mājas aptieciņa
2018. gada 10. maijs, 09:39

Formula, kas vairo dzīvesprieku ģimenē ar mazuļiem!

Karlīna Timofejeva

Ģimenēs, kurās aug bērni – mazi un vairs arī ne tik mazi, vienmēr ir smieklu pilnas telpas, zāles pleķu nosētas bikšu staras un mūžam aktuāls ir jautājums par bērnu veselību. Mana dzīves nostāja: par smieklu pilnām telpām - priecāties, par zāles pleķiem – nedusmoties, bet par savu mazo veselību – rūpēties un stiprināt.

Mūsu mazajā idillē aug trīs dzīvespriecīgi un enerģiski bērni, tādēļ veselības jautājums ir vitāli svarīgs, lai mūsu ikdiena ritētu gludi.

Manuprāt, labas bērnu veselības pamatā ir spēcīga imunitāte un, protams, augšanai un attīstībai nepieciešamo vitamīnu nodrošināšana. Domāju, ka galvenokārt, visu veselībai svarīgo vitamīnu kopumu ir iespējams uzņemt ar pārtiku jeb sabalansētu uzturu. Grūtāk, varētu pat teikt, neiespējami, to izdarīt ar vitamīnu D. Šīs problēmas virzīta nolēmu rast risinājumu!

Šis vitamīns ir ļoti svarīgs bērnu augšanas un attīstības labvēlīga procesa veicināšanai. Tas piedalās gandrīz visu orgānu veselības uzturēšanā, atbild par kaulu un zobu veselību, muskuļu darbību, sirds veselību, šūnu veidošanos, dalīšanos , aizkuņģa dziedzera veselību, elpošanas sistēmas, acu un asinsvadu sistēmas veselību, veicina kalcija iedarbīgāku uzsūkšanos un, kas īpaši svarīgi -  būtiski spēcina imunitāti.

Vitamīna D galvenais avots ir saule - saules staru tiešā saskarsme ar ādu. Ar pavisam vieglu matemātikas un loģikas piesitienu, ātri paliek skaidrs, ka, dzīvojot mūsu mīļajā Latvijā, vien ar saules peldēm D vitamīns visam gadam nepietiks. Turklāt vasarā, it sevišķi bērniem, mēs lietojam dažādus līdzekļus ar augstu SPF, kas aizsargā ādu. Diemžēl tādējādi apgrūtina D vitamīna uzņemšanu. Realitātē mēs neuzņemam D vitamīnu pat tad, kad tas būtu iespējams, un veiktie pētījumi arīdzan to apstiprina - aptuveni 80% Latvijas iedzīvotāju ir D vitamīna deficīts.

D vitamīnam ir vēl kāda burvīga iezīme – tas vairo dzīvesprieku un veido pozitīvu ģimenes mikroklimatu, jo pietiekams D vitamīna daudzums asinīs mazina galvassāpes, miegainību, bet savukārt, nepietiekams vitamīna daudzums palielina garastāvokļa svārstības un depresijas simptomus. Vienkāršiem vārdiem sakot, D vitamīna deficīta gadījumā, paši mīļākie paliek vieglāk aizkaitināmi, rodas konfliktsituācijas, ir nogurums, nepietiek spēka un gribēšanas kopīgām nodarbēm ar bērniem. Bet bērni ir pelnījuši enerģiskus un laimīgus vecākus, kuriem vakarā pietiks spēka spēlēt paslēpes vai iejusties veikalniekos, tirgojoties ar plastmasas dārzeņiem.

Par D vitamīna papildus uzņemšanas nepieciešamību, mums kā vecākiem, bija jau skaidrs, kad pieteicās pirmā meitiņa. D vitamīnu zīdainim sākām dot jau mazuļa otrajā dzīves mēnesī, papildus trešajā mēnesī pievienojām Omega 3 taukskābes un tā turpinājām darīt arī ar nākamajiem bērniem.

Omega 3 dodam bērniem nepārtraukti visu gadu, bet D vitamīnu papildus uzturam pievienojam no septembra līdz maijam. Kaut arī izvēlamies zivju eļļu ar D vitamīnu, tas ir tik mazās devās, ka, manuprāt, nespēj nodrošināt pietiekošā daudzumā mazulim nepieciešamās rezerves. Jo bērni aug tik pārsteidzoši ātros tempos (apavi un bikses to nepārtraukti atgādina, kad kārtējo reizi kļūst par mazu un par īsu), organismam ir nepieciešamas rezerves, lai pietiktu gan kauliem, gan sirsniņai, gan actiņām, gan imunitātei.

Protams, ikdienā pievēršam uzmanību savu bērnu uzturam, lai tas būtu sabalansēts, veicinām fiziskās aktivitātes, uzturam pozitīvu mikroklimatu ģimenē , dodam saviem bērniem Omega 3 taukskābes un vitamīnu D un, pavisam iespējams, ka arī tā ir tikai apstākļu sakritība vai darbību kopums, bet mūsu bērni visu šo gadu laikā praktiski nav slimojuši. Tādēļ šādu formulu saglabāsim un turpināsim tai sekot ikdienā.

Tagad esam pamēģinājuši arī jauno LYL love your life® produktu – izsmidzināmo D3 vitamīnu ar apelsīna garšu LYLsunD3. Jāsaka pavisam godīgi – bērni sajūsmā, jo vitamīna uzņemšana var notikt rotaļu veidā – viens otram smidzina mutē. Vienā mirklī māja piepildās ar smiekliem un bērnu organisms ar D vitamīnu – ko vēl vairāk var vēlēties! Turklāt tā garša... mm... kā mana vidējā meita saka: “Smidzinām apelsīna saulīti mutē! Efektīvi, viegli un nav dārgi.”

foto: Publicitātes

Mēs esam izvēlējušies mērķtiecīgi stiprināt bērnu organismus, nevis cīnīties ar sekām. Ietaupīto laiku un finanses (ko izlietotu slimības gadījumā), pavadām un tērējam kopīgos pasākumos dzīves svinēšanai!

Iesakām arī visiem Jums – mīliet dzīvi un tērējiet laiku kopā būšanai, nevis slimošanai!

Kristīne Tīda, 3 bērnu māmiņa.

LYLsunD3 nopērkams Latvijas aptiekās un www.well24.eu.

Plašāka informācija: www.lyl.eu

Uztura bagātinātājs. Uztura bagātinātājs neaizstāj pilnvērtīgu un sabalansētu uzturu.

Reklāmas raksts tapis sadarbībā ar LYL