foto: ekrānuzņēmums no video
Vecāki Ķīnā ēd zāli, lai savāktu naudu ar vēzi slimā dēla glābšanai
Šī "performance" radījusi visai plašu rezonansi Ķīnā un ārpus tās.
2017. gada 10. novembris, 05:55

Vecāki Ķīnā ēd zāli, lai savāktu naudu ar vēzi slimā dēla glābšanai

Kasjauns.lv

Ķīnā virāls kļuvis grūti noskatāms video, kurā kāda deviņus gadus veca ar vēzi slima puisēna vecāki redzami, ēdot zāli pilsētas ielās. Ģimene garāmgājējiem skaidrojusi, ka šādi mēģina savākt dēla ārstēšanai iztrūkstošo naudu.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Video redzamais tēvs un māte skaidro, ka līdz šim bērna ārstēšanai ir iztērēts 800 000 Ķīnas juaņu (aptuveni 103,558 eiro), turklāt nozīmīgu daļu šīs naudas ģimene aizņēmusies no šaubīgiem aizdevējiem.

Skumjākais gan ir tas, ka vecāki nomešanos uz ceļiem un zāles ēšanu pasniedz kā izklaidi tiem, kuri, ejot garām, bijuši tik dāsni, lai iemestu kastē kādu naudas summu.

Ģimenes stāsts ieguvis plašu ažiotāžu pēc tam, kad abi vecāki 5. novembrī nofilmēti Ķīnas ziemeļos esošās Hebei provinces Sanhe pilsētā.

“Mums nav citu talantu”

Ķīnas medijam Pearvideo.com ar leikēmiju slimā Kuanga Hana māte skaidrojusi, ka nedz viņai, nedz vīram neesot citu talantu – zāles ēšana esot labākā performance, kuru abi spējuši iedomāties kā pateicību ziedotājiem.

Māmiņa arī atzinusies, ka līdz šim nauda tik tiešām ņemta no visiem, turklāt ar mērķi glābt dēlu ir pārdots jebkas, kas ģimenei piederējis.

Bez darba palikusi gan viņa pati, gan arī viņas vīrs, kuram paša veselības problēmu dēļ nācies pamest savu darbu būvniecības jomā.

Ģimenes stāsta patiesumu vietējiem medijiem apstiprinājis pilsētas slimnīcas pārstāvis, raksta "Mail Online".

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

Tēmas