Kanēlis palēnina tauku uzkrāšanas procesu un samazina sirds slimību attīstības risku.
Dabasspēks
2017. gada 28. oktobrī, 09:55
Kanēlis neļauj uzkrāties taukiem
Speciālisti veikuši pētījumu ar žurkām. Dzīvnieki 12 nedēļas tika baroti ar trekniem produktiem. Daļai grauzēju deva piedevas ar kanēli, daļai – ne. Pētījums parādīja, ka kanēlis palēnināja tauku uzkrāšanas procesu un samazināja sirds slimību attīstības risku, raida Decan Chronicle.
Žurkas, kuras papildus baroja ar kanēli, pētījuma beigās svēra mazāk, un tām bija mazāks tauku slānis uz vēdera. Turklāt cukura, insulīna un tauku līmenis šīm žurkām bija zemāks nekā tām, kurām piedevas ar kanēli nedeva.
Tāpat šo dzīvnieku organismā bija vairāk antioksidantu un pretiekaisuma molekulu.
Iepriekšējie pētījumi parādīja, ka kanēlis uzlabo mācīšanās spējas, aizsargā smadzenes no demences un Parkinsona slimības.
Turklāt Arizonas universitātes pētnieki noskaidroja, ka kanēlī esošais aldehīds (viela, kas kanēlim piešķir specifisko aromātu un garšu) var izārstēt kolorektālo vēzi.