Gardā sātīgā ceptā maltīte ar laiku var radīt ne vien lieko svaru, bet arī citas veselības problēmas.
Esi vesels
2017. gada 17. jūnijā, 08:51
Noskaidrots, kas veicina podagru
Hārvarda medicīnas skolas pētnieki secinājuši, ka podagras attīstību veicina ceptas sarkanās gaļas, frī kartupeļu, trekna ēdiena, saldumu un gāzēto dzērienu lietošana uzturā.
Pētījums tika sākts pirms 26 gadiem, tajā bija iesaistīti 44 444 vīrieši vecumā no 40 līdz 75 gadiem, no kuriem tolaik neviens par podagru nesūdzējās. Pētījumu beidzot, par šo kaiti sūdzējās 1731 tā dalībnieks.
Atbildes uz jautājumiem par ēšanas ieradumiem pētniekiem ļāva secināt, ka podagras attīstību veicina tieši iepriekšminēto produktu iekļaušana ikdienas ēdienkartē.
Savukārt tiem, kuri daudz ēda augļus, dārzeņus, piena produktus ar zemu tauku saturu, risks iedzīvoties podagrā bija par 32% mazāks.