Pastiprināta piena produktu lietošana vīriešiem palielina Pārkinsona slimības risku.
Esi vesels
2016. gada 28. jūnijā, 12:25
Tu dzer daudz piena? Piebremzē!
Cilvēki, kuri katru dienu lielā apjomā lieto piena produktus, piemēram, pienu, sviestu un sieru, var palielināt risku saslimt ar Pārkinsona slimību.
Kā ziņo Hārvarda universitātes Sabiedrības veselības skolas pētnieki, liels piena produktu patēriņš uzturā vīriešiem gandrīz dubultoja risku saslimt ar Pārkinsona slimību. Arī sievietēm šis risks ir mazliet paaugstināts.
Taču vainīgi ir nevis paši piena produkti, bet gan toksiskas ķīmiskās vielas, ko tie bieži satur (piemēram, pesticīdi un citas vielas, kas nonāk pienā) un kam ir nelabvēlīga ietekme uz smadzenēm.
Žurnāls "Ko Ārsti Tev Nestāsta" / Foto: Shutterstock