Kurkumas tēja - kāpēc visa pasaule jūk prātā šā dzēriena dēļ?
Kurkumas tēja tās dziedinošo īpašību dēļ tiek uzskatīta teju par brīnumlīdzekli.
Dabasspēks
2016. gada 7. oktobris, 09:15

Kurkumas tēja - kāpēc visa pasaule jūk prātā šā dzēriena dēļ?

Jauns.lv

Kāpēc kurkuma – spilgti dzeltenā vai oranžā eksotiskā garšviela – patlaban tiek uzskatīta par visu garšvielu karalieni? Ne tikai tāpēc, ka tā ēdieniem piešķir fantastisku krāsu un garšu. Un ne tikai tāpēc, ka no kurkumas var pagatavot veselīgu tēju. Par kurkumas lieliskajām īpašībām uzzini šajā rakstā!

Kurkuma ir ļoti veselīga

Šis augs bieži tiek izmantots Dienvidaustrumāzijas un Austrumu virtuvē. Un ne tikai virtuvē – kurkuma jau izsenis tiek uzskatīts arī par zālēm. Un, izrādās, ne velti. Noskaidrots, ka šīs garšvielas aktīvā viela kurkumīns ir spēcīgs antioksidants.  Par kurkumas efektivitāti zinātnieki runā ne jau pirmo gadu, taču jaunākie pētījumi apstiprinājuši, ka kurkuma dažos gadījumos ir pat iedarbīgāka par zālēm. Pētnieki ir salīdzinājuši kurkumas un dažu zāļu iedarbību un secinājuši, ka kurkuma reizēm ļauj samazināt medikamentu devu un dažkārt pat pilnībā to nomainīt.  

Pētījumos iesaistījās pacienti, kuri sirgst ar diabētu, hronisku hepatītu, kā arī tie, kuriem ir palielināts holesterola līmenis. Tāpat arī pētīti vēža skarti cilvēki, kuriem tiek piemērota ķīmijterapija. Secināts, ka kurkuma veiksmīgi samazina hroniskus iekaisumus un sāpes, cīnās ar baktērijām un sēnītēm.


Nākamā lapa: Garšviela pie dažādiem ēdieniem