Visu ar mēru! 5 veselīgas uzturvielas, ar kurām VAR pārspīlēt
Reizēm, cenšoties dzīvot un ēst pēc iespējas veselīgāk, mēs mēdzam pārspīlēt, kā rezultātā organismam tiek nodarīts vairāk ļauna nekā laba. Uzzini, kuras uzturvielas jālieto ar mēru.
1. Omega-3 taukskābes. Veselīgajām Omega-3 taukskābēm piemīt virkne labu īpašību – tās novērš iekaisumus, samazina sirdsslimību un diabēta risku, nāk par labu ādai un smadzeņu darbībai. Taču pavisam jaunā pētījumā atklājies, ka pārāk liela Omega-3 taukskābju deva pārveido imūnsistēmu un traucē ķermenim dabīgā veidā uzveikt vīrusus un baktērijas. Zinātnieki īpaši nobažījušies par tā saucamo „uzslāņošanās” efektu, kad cilvēki gan ēd jūras veltes, gan dzer zivju eļļu kapsulās, gan arī vēl lieto ar Omega-3 taukskābēm bagātus produktus, piemēram, olas, apelsīnu sulu un brokastu pārslas. Lai izvairītos no pārspīlējumiem, pastāsti ārstam par saviem ēšanas paradumiem. Viņš noteiks, vai tev papildus vajadzētu lietot uztura bagātinātājus.
Lai izvairītos no negatīvām sekām, atceries – mērenība ir visa pamatā!
Avots: Health.com. / Foto: All Over Press.