Kā pagatavot labāko karstvīnu, kādu būsi dzēris. Arī bezalkoholisko!
Pagatavo tieši tādu karstvīnu, kā vēlies, izmantojot savas mīļākās garšvielas!
Aromātisks karstvīns
Itin labs karstvīns sanāk ne tikai no sarkanvīna, bet arī no baltvīna.
10 minūtes 6 personām:
- 1 pudele (750 ml) sarkanā vīna
- 4 ēdk. cukura
- ½ apelsīna
- 50 ml Grand Marnier liķiera
- gabaliņš svaiga ingvera
- 1 kanēļa miziņa
- 1 anīsa zvaigznīte
- 5 krustnagliņas
1. Sagriez apelsīnu un ingveru šķēlēs. Katliņā ber cukuru un karsē, līdz tas sakusis un kļuvis zeltains. Ieliec apelsīna un ingvera šķēlītes, lai tās mazliet karamelizētos.
2. Pievieno anīsa zvaigznīti, krustnagliņas un kanēli. Pielej 100 ml vīna un uz lēnas uguns karsē, kamēr cukurs izkusis.
3. Pielej pārējo vīnu un uzkarsē līdz aptuveni 70 grādu temperatūrai. Precīza temperatūra nav tik svarīga, bet atceries, ka karstvīnu nedrīkst uzvārīt. Noņem no uguns un iemaisi liķieri.
Nevainīgais karstvīns
Bezalkoholisko karstvīnu gatavo līdzīgi kā parasto, tikai vīna vietā izmanto augļu vai ogu sulu. Šim karstajam dzērienam piemērotāka būs skābena sula ar spēcīgu garšu, piemēram, dzērveņu, ābolu, upeņu, plūmju vai granātābolu.
10 minūtes 6 personām:
- 750 ml dzērveņu sulas
- 3 krustnagliņas
- 2 citrona šķēles
- 2 apelsīna šķēles
- 2–3 tējk. brūnā cukura
- 5 smaržīgie pipari
- 1 kanēļa standziņa
1. Katliņā liec krustnagliņas, piparus un kanēli. Karsē uz mērenas uguns, līdz katliņa saturs sāk smaržot.
2. Lej katliņā sulu un liec tajā citrusaugļu šķēles Uzkarsē. Pēc garšas saldini dzērienu ar brūno cukuru. Pasniedz karstu.