Tumšās šokolādes keksiņi
foto: ddp / Vida Press
Garšīgi

Tumšās šokolādes keksiņi

Jauns.lv

Mazos keksiņus ir viegli pagatavot, to garšas variācijas ir nebeidzamas un papildināmas. Arī šos elegantos tumšās šokolādes kēksiņus var papildināt ar rumā mērcētām rozīnēm, valriekstiem, žāvētām dzērvenēm.

Sastāvdaļas

150 g kviešu miltu

100 g maltu mandeļu

200 g brūnā cukura

1 un ½ tējk. cepamā pulvera

1/4 tējk. sāls

150 g tumšās šokolādes skaidiņas (der arī vienmērīgi salauzta šokolādes tāfelīte)

25 ml aukstas stipras kafijas vai espreso

Pagatavošana

Vienā bļodā samaisi visas sausās sastāvdaļas.

Otrā bļodā iesit olas un ar dakšiņu maigi sakul. Pievieno izkausētu sviestu, vaniļas ekstraktu un jogurtu. Samaisi.

Atsevišķi samaisi kafiju ar kakao pulveri, līdz izveidojas bieza pasta. Pievieno to bļodai ar olu un sviestu un samaisi.

Savieno abu bļodu saturu un rūpīgi samaisi. Pievieno tumšo šokolādi.

Cep iepriekš uzsildītā krāsnī 180 grādu temperatūrā 20 minūtes.