Tumšās šokolādes keksiņi
Mazos keksiņus ir viegli pagatavot, to garšas variācijas ir nebeidzamas un papildināmas. Arī šos elegantos tumšās šokolādes kēksiņus var papildināt ar rumā mērcētām rozīnēm, valriekstiem, žāvētām dzērvenēm.
Sastāvdaļas
150 g kviešu miltu
100 g maltu mandeļu
200 g brūnā cukura
1 un ½ tējk. cepamā pulvera
1/4 tējk. sāls
1/8 tējk. dzeramo sodu
3 olas
150 ml grieķu jogurtu bez piedevām
150 g sviesta (kausēta)
1 tējk. vaniļas ekstrakta
60 g kakao pulvera
150 g tumšās šokolādes skaidiņas (der arī vienmērīgi salauzta šokolādes tāfelīte)
25 ml aukstas stipras kafijas vai espreso
Pagatavošana
Vienā bļodā samaisi visas sausās sastāvdaļas.
Otrā bļodā iesit olas un ar dakšiņu maigi sakul. Pievieno izkausētu sviestu, vaniļas ekstraktu un jogurtu. Samaisi.
Atsevišķi samaisi kafiju ar kakao pulveri, līdz izveidojas bieza pasta. Pievieno to bļodai ar olu un sviestu un samaisi.
Savieno abu bļodu saturu un rūpīgi samaisi. Pievieno tumšo šokolādi.
Cep iepriekš uzsildītā krāsnī 180 grādu temperatūrā 20 minūtes.