Lai ēdiens garšo labāk nekā restorānā. Kā mājās pagatavot garšu bagātinātājus pašu spēkiem?
Garšas pastiprinātāji padara produktus aromātiskākus, garšīgākus un… neveselīgākus. Taču, ir iespējams tikt pie veselīgas alternatīvas, piedevām pašu spēkiem.
Bekona sāls
Brīnišķīgi bagātina omletes, olu kulteņa, ceptu kartupeļu, grilētas gaļas un dārzeņu garšu.
- 250 g plānu bekona šķēlīšu
- 250 g rupjā jūras sāls
- 1 tējk. maltas kūpinātas paprikas
1. Bekona šķēlītes izklāj vienā kārtā uz plāts ar cepampapīru. Ievieto plāti 200 grādu karstā cepeškrāsnī un cep 15 minūtes, līdz gaļa ir kraukšķīga.
2. Pārliec bekonu uz papīra dvieļa, lai iesūcas liekie tauki. Pilnībā atdzesē, tad salauz mazākos gabaliņos.
3. Ber blenderī vai smalcinātājā, pievieno sāli un malto papriku un smalki sakapā.
4. Ber cieši noslēdzamā stikla traukā. Uzglabā sausā, tumšā vietā.
Ābolu sinepes ar rumu
Labi garšo pie ceptas un grilētas gaļas, pie siera un desu maizītēm, noder mērču garšas un konsistences uzlabošanai.
- 150 g sinepju sēklu
- 400 g ābolu želejas vai biezeņa
- 150 ml ruma
- 100 ml ābolu etiķa
- 1 tējk. sāls
- garšvielas: malts kanēlis, ingvers, koriandrs, muskatrieksts
1. Sinepju sēklas blenderī rupji sakapā.
2. Pievieno pārējās sastāvdaļas, izņemot garšvielas, un rūpīgi samaisi. Liec katliņā un uzsildi. Liec klāt garšvielas.
3. Pildi mazās burciņās, uzliec vāku un uz divām nedēļām ievieto ledusskapī, lai ievelkas.