foto: Shutterstock
Četri knifi pret smakojošu gaisu telpā
Noderīgi ikdienā
2022. gada 5. jūlijs, 06:37

Četri knifi pret smakojošu gaisu telpā

"100 Labi Padomi"

Četri vienkārši padomi, ja gaiss telpā vairs nav tik svaigs, cik gribētos:

1. Vēdināt, vēdināt un vēdināt, it sevišķi guļamistabu un telpas, kur mājas iemītnieki uzturas visbiežāk. Diemžēl, ja kāda smaka tā pamatīgāk ieēdusies, nereti ar vienkāršu vēdināšanu var nepietikt, tāpēc vismaz divas reizes dienā der atvērt vaļā visus logus un durvis un uz 10–15 minūtēm uztaisīt pamatīgu caurvēju. Pēc tam telpas var izkvēpināt ar smaržīgiem augiem vai aromlampiņā iepilināt sev tīkamu ēterisko eļļu.

2. Gultasveļa un galdauti pat pēc vienas lietošanas reizes pievelkas ar smaržām un smakām, tā ietekmējot arī telpas kopējo aromātu. Tāpēc gultasveļu regulāri vajadzētu izvēdināt, proti, izkārt svaigā gaisā – vienalga, uz palodzes, balkona margām vai uz auklas dārzā. Tas pats attiecas arī uz citām tekstilijām telpā.

3. Virtuvē vēlams izmantot tikai un vienīgi atkritumu spaini ar vāku, lai maksimāli ierobežotu to smaku izplatīšanos, ko rada pārtikas atliekas. Labāk izvēlēties mazāka tilpuma atkritumu tvertni un bieži to iztukšot. Pēc katras iztukšošanas reizes spaini izmazgā, rūpīgi izsusina un izsmidzini ar kādu dabisku smaržlīdzekli.

4. Ja pēc ēdiena gatavošanas vai saviesīga vakara telpās jūtams sastāvējies, nepatīkams smārds, ar vēdināšanu vien varētu būt par maz. Šādos gadījumos smaku neitralizēšanai noliek mazus trauciņus ar etiķūdeni (ūdens un etiķis attiecībā 2:1) vai ar svaigi maltu kafiju.