Baltā zupa ar garnelēm - īsta vasaras zupa gardēžiem
Zupu pasniedz aukstu, pārkaisot ar zaļumiem.
Garšīgi

Baltā zupa ar garnelēm - īsta vasaras zupa gardēžiem

Jauns.lv

Šo zupu var pagatavot gan ar kefīru, gan arī ar kvasu (tikai kvasa gadījumā nevajadzētu likt klāt kartupeļu novārījumu un pasniedzot pievienot pāris karotes krējuma). Īsta vasaras zupa gardēžiem!

Sastāvdaļas

1 l kefīrs

2 kartupeļi

200g garneles

6 olas

1 garais gurķis

50g zaļie loki

100g redīsi

sāls, pipari pēc garšas

Pagatavošana

Kartupeļus nomizot, sagriezt kubiņos, pārliet ar 2 gl. ūdens un vārīt līdz gatavībai apm. 5-7 min. Noņemt no uguns un atdzesēt ar visu novārījumu.

Olas novārīt, atdzesēt un notīrīt. Gurķus un redīsus sagriezt plānās ripiņās, olu baltumus sakapāt. Zaļos lokus sagriezt smalkāk, pievienot sāli un olu dzeltenumus un visu saberzt kopā līdz loki izdala sulu un veidojas viendabīga masa. Pievienot atdzisušos kartupeļus ar visu šķidrumu un visu kārtīgi samaisīt. Pievienot dārzeņus,olu baltumus, garneles, kefīru un visu vēlreiz sajaukt.

Pēc garšas pievienot sāli un piparus un atdzesēt ledusskapī vismaz 3 stundas. Pasniedz aukstu, pārkaisot ar zaļumiem.

BonAppetit.lv / Foto: Vida Press