Kas jāņem vērā, grilējot zivis? Recepte: bagetes ar grilētām reņģēm
Gaļa nebūt nav vienīgais, ko likt uz restēm grila ballītē vai Jāņos. Tikpat labi ēdienkartē iederēsies grilētas zivis un dārzeņi. Piedāvājam pamatprincipus, kas jāņem vērā, grilējot zivis, kā arī recepti, kā uz grila pagatavot reņģes.
* Veselas zivis ir piemērotas grilēšanai, gluži tāpat kā zivju filejas. Ķidājot vēlams atstāt klāt galvu un asti, tad zivis neizjuks.
* Treknākas zivis ar stingru mīkstumu, piemēram, lasis, tuncis, siļķe, skumbrija, ir piemērotas grilēšanai uz restītēm virs karstām oglēm. Savukārt liesākas zivis, piemēram, foreli un asari, labāk grilēt alumīnija folijā, lai tik ātri nekļūst sausas.
* Zivis grilē nelielā karstumā, novietojot tālāk no oglēm, jo tās ātri izcepas un jāraugās, lai neapdeg.
* Lai lielākas zivis un to filejas, ko grilēšanas laikā apgroza, nesadalītos gabaliņos, ieteicams tās ievietot speciālā režģī.
Recepte: bagetes ar grilētām reņģēm
Reņģes ir lieliski piemērotas ātrajai grilēšanai, vienīgi pirms tam jāveltī vairāk laika izķidāšanai
Sastāvdaļas
8 prāvas, grilēšanai sagatavotas reņģes
3 ēdk. olīveļļas
2 sarkanās paprikas pākstis
2 īsās bagetes
malti melnie pipari
sāls
Gatavošana
1. Izķidātas reņģes noskalo, rūpīgi nosusini, apslaki ar 2 ēdamkarotēm olīveļļas, pārkaisi ar sāli un pipariem. Liec vai nu uz smalkā grilrežģa, vai grilēšanai paredzētā alumīnija šālītē un cep pa 3 minūtēm no katras puses.
2. Paprikas pākstis pārgriez gareniski uz pusēm, iztīri sēklas, pēc tam katru pusi pārgriez vēlreiz uz pusēm. Apzied ar atlikušo eļļu, liec uz grila un cep apmēram 5 minūtes.
3. Bagetes pārgriez gareniski uz pusēm, uz katras puses kārto papriku un reņģes. Vēlreiz uzliec uz grila un cep apmēram 4 minūtes.