foto: Pexels
Kā nopirkt patiešām labu pannu? Talkā nāks lineāls!
Noderīgi ikdienā
2022. gada 25. janvāris, 19:06

Kā nopirkt patiešām labu pannu? Talkā nāks lineāls!

"100 Labi Padomi"

Pannas ražo no dažādiem materiāliem, un gandrīz katram ir gan savas labās īpašības, gan ne tik labas. Tomēr ikviena panna ir lietojama, ja vien tās pamatne labi pieguļ plīts virsmai. Tieši šis ir klupšanas akmens, kādēļ pat labā pannā nevar kārtīgi izcept gaļu un zivis, pagatavot omleti un citus ēdienus, kā nākas.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Pārdošanā bieži vien nonāk pannas, gatavotas no lēta materiāla, kas deformējas jau ceļā no rūpnīcas līdz veikalam. Ar aci šādu deformāciju lielākoties nevar saskatīt, toties ar lineālu gan var noteikt.

Tāpēc, ja dodies jaunas pannas meklējumos, ņem līdzi lineālu. To pieliek pannai pie pamatnes un skatās, vai lineāls viscaur pieguļ vienādi. Ja ne, tādu pannu nevajag pirkt – arī tad ne, ja ražotājs uz pannas iesaiņojuma vai lietošanas pamācības ir sasolījis visādus labumus.

Kur vēl vari izmantot šo lineāla paņēmienu?

Lai saprastu, vai mājās esošās un regulāri lietotās pannas un arī katli vēl ir pietiekami labi vai arī jāsarūpē citi. Lietojot pannas un katlus, kas vienmērīgi un cieši pieguļ plīts virsmai, sanāk garšīgāks ēdiens un netiek lieki iztērēta ne elektrība, ne gāze.