2 vasaras ēdieni no kūpinātām zivīm
Kūpinātas zivis lieliski piestāv vasarai - vienalga, pašu makšķerētas vai veikalā pirktas. Lūk, 2 idejas, kā tās pasniegt galdā un baudīt.
Kartupeļu sacepums ar kūpinātu zivi
Sātīgs vakariņu vai brīvdienu ēdiens. Sevišķi labi garšo, gatavots ar žāvētu mencu.
Sastāvdaļas
1 kg kartupeļu
400 g kūpinātas zivs filejas
2 sīpoli
400 ml saldā krējuma
olīveļļa un sviests cepšanai
malti melnie pipari
maltas krustnagliņas
sāls
Gatavošana
1. Nomizotus kartupeļus sagriez plānās šķēlītēs, liec pannā ar sakarsētu eļļu un apcep zeltainus. Izņem laukā.
2.Nomizotus sīpolus sagriez ripiņās un sautē eļļā, līdz tie kļūst caurspīdīgi.
3. Zivs filejas sagriez vai saplucini gabaliņos.
4. Sacepumu veidni iezied ar sviestu un iepildi pusi kartupeļu. Liec virsū pusi sīpolu un zivs gabaliņus. Pārber garšvielas. Pēc tam iepildi pārējos kartupeļus un sīpolus un pārkaisi garšvielas.
5. Pārlej ar krējumu. Cep 190–200 grādu karstā cepeškrāsnī 45–50 minūtes.
Kūpinātu zivju plate
Universāla uzkoda, jo tās gatavošanā vari izmantot jebkuru kūpinātu zivi, kas labāk garšo. Ja vēlies, pārkaisi arī ar sakapātām dillēm.
Sastāvdaļas
200 g kūpinātas mencas
400 g karsti kūpināta laša
200 g auksti kūpināta laša
200 g kūpinātas siļķes
1 liela kūpināta skumbrija
1 liels sīpols
1 liels citrons
salātlapas
Gatavošana
1. Zivīm atdali filejas no asakām un sagriez nelielos gabaliņos.
2. Uz liela lēzena šķīvja kārto salātlapas, liec virsū zivis.
3. Sīpolu nomizo un sakapā. Citronu pārgriez uz pusēm un sagriez plānās šķēlītēs.
4. Zivīm pārber sakapātos sīpolus un glīti izrotā ar citrona šķēlītēm.