2 vasaras ēdieni no kūpinātām zivīm
Kūpinātas zivis derēs gan sātīgām ikdienas vakariņām, gan kā brīvdienu maltīte.
Garšīgi

2 vasaras ēdieni no kūpinātām zivīm

Jauns.lv

Kūpinātas zivis lieliski piestāv vasarai - vienalga, pašu makšķerētas vai veikalā pirktas. Lūk, 2 idejas, kā tās pasniegt galdā un baudīt.

Kartupeļu sacepums ar kūpinātu zivi

Sātīgs vakariņu vai brīvdienu ēdiens. Sevišķi labi garšo, gatavots ar žāvētu mencu.

Sastāvdaļas

1 kg kartupeļu

400 g kūpinātas zivs filejas

2 sīpoli

1. Nomizotus kartupeļus sagriez plānās šķēlītēs, liec pannā ar sakarsētu eļļu un apcep zeltainus. Izņem laukā.

2.Nomizotus sīpolus sagriez ripiņās un sautē eļļā, līdz tie kļūst caurspīdīgi.

3. Zivs filejas sagriez vai saplucini gabaliņos.

4. Sacepumu veidni iezied ar sviestu un iepildi pusi kartupeļu. Liec virsū pusi sīpolu un zivs gabaliņus. Pārber garšvielas. Pēc tam iepildi pārējos kartupeļus un sīpolus un pārkaisi garšvielas.

5. Pārlej ar krējumu. Cep 190–200 grādu karstā cepeškrāsnī 45–50 minūtes.

Kūpinātu zivju plate

Universāla uzkoda, jo tās gatavošanā vari izmantot jebkuru kūpinātu zivi, kas labāk garšo. Ja vēlies, pārkaisi arī ar sakapātām dillēm.

Sastāvdaļas

200 g kūpinātas mencas

400 g karsti kūpināta laša

200 g auksti kūpināta laša

200 g kūpinātas siļķes

1 liela kūpināta skumbrija

1 liels sīpols

1 liels citrons

salātlapas

  Gatavošana

1. Zivīm atdali filejas no asakām un sagriez nelielos gabaliņos.

2. Uz liela lēzena šķīvja kārto salātlapas, liec virsū zivis.

3. Sīpolu nomizo un sakapā. Citronu pārgriez uz pusēm un sagriez plānās šķēlītēs.

4. Zivīm pārber sakapātos sīpolus un glīti izrotā ar citrona šķēlītēm.


Žurnāls "100 Labi Padomi" / Foto: Shutterstock