Vieglās uzkodās - pašu gatavota pastēte
Baklažānu pastēte pēc garšas atgādina aknu pastēti. Labi garšo gan uz grauzdētas maizītes, gan kā piedeva kartupeļu biezputrai, gan pie salātiem. Savukārt vistas un siera pastēte ir ļoti vienkārši pagatavojama uzkoda, kuras garšu var dažādot ar piedevām – garšaugiem un garšvielām.
Baklažānu pastēte
Pēc garšas tā atgādina aknu pastēti. Labi garšo gan uz grauzdētas maizītes, gan kā piedeva kartupeļu biezputrai, gan pie salātiem.
4 personām
30 minūtes
1 liels baklažāns
3 cieti vārītas olas
3 ķiploka daiviņas
2 sīpoli
eļļa cepšanai
sāls, malti pipari
1. Veselu baklažānu iezied ar eļļu, liec vai nu cepeškrāsnī, vai uz grila un izcep mīkstu. Atdzesē un novelc miziņu.
2. Sīpolus un ķiplokus nomizo, olas nolobi un visu sagriez gabaliņos.
3. Pannā sakarsē eļļu un viegli apcep sīpolus.
4. Baklažānus, apceptos sīpolus, ķiplokus un olas sablendē. Pieber sāli un piparus.
Vistas un siera pastēte
Ļoti vienkārši pagatavojama uzkoda, kuras garšu var dažādot ar piedevām – garšaugiem un garšvielām.
4 personām
40 minūtes + dzesēšana
400 g vistas filejas
100 g rīvēta siera
100 g pusmīksta sviesta
2 ēdk. maltas paprikas
sāls, malti pipari
1. Vistas fileju liec verdošā sālsūdenī un izvāri. Atstāj buljonā, lai atdziest. Pēc tam izņem un saplucini vai sagriez gabaliņos.
2. Nomēri 100 ml buljona, pielej vistai un sablendē, lai sanāk graudaina konsistence.
3. Pievieno sviestu un vēlreiz sablendē. Iemaisi sieru, sāli un piparus.
4. Uz galda vai dēlīša uzklāj pārtikas plēvi un vienmērīgi uzkaisi pusi maltās paprikas.
5. Liec virsū pastēti un pārkaisi ar atlikušo papriku.
6. Ietin plēvē tā, lai veidojas garens klaipiņš, līdzīgs viltotajam zaķim.
7. Liec ledusskapī, lai pa nakti sacietē.