foto: Shutterstock
Kādu dārza lukturi pirkt, un kā to kopt?
Noderīgi ikdienā
2021. gada 20. septembris, 18:40

Kādu dārza lukturi pirkt, un kā to kopt?

"100 Labi Padomi"

Lai lukturis kalpotu no gada uz gadu, visas sezonas lietošanai izvēlies metāla lukturi, vēlams, izgatavotu no bieza materiāla.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

■ Ja izvēlies koka lukturi, tam jābūt krāsotam ar āra apstākļiem piemērotu krāsu. Plastmasas lukturi vairāk piemēroti telpu dekorēšanai.

■ Rēķinies, ka lukturī, kas paredzēts vairākām svecēm, glīti degs tikai viena vai dažas sveces, jo karstums lukturī kausēs sveces un tās neglīti deformēsies vai pat izkusīs. Tāpēc, ja gribi košāku skatu, nāksies vien pirkt vairākus lukturus.

■ Pārbaudi, vai luktura apakšā ir kaut viens caurums, pa kuru iztecēt lietus ūdenim, jo tas iesprauksies lukturī arī tad, ja visas virsmas klās stikli. Vēl pārliecinies, vai stikli ir pielīmēti vai kā citādi kārtīgi nostiprināti, jo gadās, ka tie ir ielikti ar pavisam plāna metāla stiprinājumiem, kas var atliekties, un stikls tad var izkrist un saplīst.

■ Metāla lukturi rūsē, tie reizi divās sezonās jāpārkrāso ar metāla krāsu, kas novērš arī rūsēšanu. Koka lukturus pārkrāso ar āra apstākļiem piemērotu krāsu vai antiseptiķi, kas neļaus kokam trupēt.