Divas neparastas receptes, kā vēl var pagatavot dārzeņu zupas vasarā
Divas jaunas vasarīgas receptes - lupstāja zupa ar olu un krāsainā dārzeņu zupa ar pesto.
Lupstāja zupa ar olu
Šo zupu var papildināt ar vārītiem rīsiem vai smalkajām olu nūdelēm. Tā kā lupstājam ir spēcīga garša, daļu var aizstāt ar pētersīļiem.
4 personām
25 minūtes
1 prāva buntīte lupstāja zariņu
2 šalotes sīpoli
4 olas
4 ēdk. krējuma
3 ēdk. maltu mandeļu
3 ēdk. rīvēta kūpinātā siera
30 g sviesta
1,2 l dārzeņu buljona
sāls, svaigi malti pipari
1. Lupstājam noplūc lapas un sagriez strēmelītēs. Sīpolus nomizo un ļoti smalki sakapā.
2. Olas sakul ar krējumu, mandelēm un rīvēto sieru, pieber sāli un piparus.
3. Katlā izkausē sviestu, ieber sīpolus un lupstāju un pāris minūšu pasautē. Pielej buljonu un uzvāri.
4. Olu maisījumu tievā strūkliņā lej zupā un atstāj, lai sarec. Nevāri! Uzreiz pasniedz galdā.
Krāsainā dārzeņu zupa ar pesto
Kad zupu salej šķīvjos, katrā var ielikt pa karotītei bazilika vai pētersīļu, vai vēl kādu zaļumu pesto.
4 personām
1 stunda
100 g īso nūdeļu
100 g zaļo pākšu pupiņu
50 g kūpināta caurauguša speķa
2 seleriju kāti
2 burkāni
2 ķiploka daiviņas
1 fenhelis
1 kolrābis
1 sīpols
1 kārbiņa konservētu balto pupiņu
1 ½ l buljona
4 ēdk. eļļas
2 ēdk. tomātu pastas
1 ēdk. kaltētas raudenes
½ –1 tējk. maltu čili piparu
pesto pēc izvēles
sāls
1. Burkānus, kolrābi, sīpolu, ķiplokus nomizo. Burkānus un kolrābi sagriez prāvākos gabaliņos, sīpolu un ķiplokus smalki sakapā. Selerijas, fenheli un pākšu pupiņas notīri un sagriez gabaliņos. Speķi arī sagriez mazos gabaliņos.
2. Katlā sakarsē eļļu, pievieno sīpolus, ķiplokus un speķi un apcep.
3. Iemaisi tomātu pastu, pielej buljonu, ieber dārzeņus, sāli un garšvielas un uz nelielas uguns vāri 20–25 minūtes.
4. Pievieno iepriekš izvārītas nūdeles un notecinātas konservētās pupiņas un vāri vēl 5 minūtes.