Pārsteidzoša, taču ļoti garda kombinācija - marinēti gurķi ar ērkšķogām
Šāda produktu kombinācija ir ļoti saskanīga, turklāt ērkšķogas burkā ne tikai labi izskatās, bet arī marinādi padara saldskābu.
3 litra burkas
laiks mērcēšanai + 1½ stundas pagatavošanai + laiks nobriedināšanai
2 kg īsu gurķu
300 g ērkšķogu
½ glāzes 9 % etiķa
9 daiviņas ķiploka
6 ēdk. cukura
4 ēdk. sāls
6 ķiršu lapas
3 upeņu lapas
9 krustnagliņas
9 melnie piparu graudi
1 liela mārrutka lapa
mazs mārrutka saknes gabaliņš
2 l ūdens
1. Gurķus rūpīgi nomazgā, aplej ar aukstu ūdeni un atstāj uz 3–4 stundām. Pēc tam gurķiem nogriez abus galiņus.
2. Upeņu un ķiršu lapas nomazgā, ķiplokus un mārrutka sakni nomizo, smalki sagriez.
3. Sterilizētās burkās liec vienādi daudz zaļumu, ķiploku, mārrutka saknes un blīvi pildi gurķus. Virsū uzber sauju nomazgātu ērkšķogu.
4. Uzvāri ūdeni, aplej gurķus un burku turi siltumā 15 minūtes. Tad ūdeni nolej, atkal uzsildi un pārlej gurķus, burku turi siltumā 15 minūtes.