Kā turpat dārzā vienkārši un ātri izžāvēt garšaugus?
Lai garšaugi saglabātu maksimāli daudz aromāta, tie jāizkaltē pēc iespējas straujāk – labi vēdināmā, siltā, bet ēnainā vietā.
Karstās vasaras dienās to ļoti labi var darīt turpat dārzā, piemēram, zem augļu kokiem, kas met pietiekami daudz ēnas, vai arī zem dārza mājiņas nojumes u. tml.
Taču, ja garšaugus sasien buntītēs, tie bieži vien neizkalst vienmērīgi, jo zariņi buntītes viducī žūst ilgāk, it sevišķi, ja buntīte sanākusi kuplāka. Tāpēc talkā var ņemt drēbju pakaramos (tā dēvētās spīles jeb spriegotājus – tautā tos dēvē dažādos vārdos), kas domāti bikšu pakarināšanai.
Garšaugus nogriez un ar kātiņiem uz augšu plānā kārtā sarindo starp pakaramā spīlēm/spailēm. Aiztaisi tās – tādējādi kātiņi tiek saspiesti un fiksēti. Pakaramo iekar paredzētajā žāvēšanas vietā, piemēram, ābeles zarā, lai vējā šūpojas. Starp citu, šādi "žāvētāji" izskatās arī dekoratīvi un romantiski, sevišķi, ja to ir vairāk nekā viens vai divi.