Marinēti ķiploku kāti - recepte
Ķiploku kātus var arī iekonservēt ziemai - tādā gadījumā kātus sakārtojiet uzreiz tīrās sausās burkās un vēl karstus aizvākojiet.
Garšīgi

Marinēti ķiploku kāti - recepte

Jauns.lv

Jau no cilvēces pirmsākumiem ķiploks ticis uzskatīts par lielisku ārstniecības līdzekli un neaizvietojamu līdzekli pret vampīriem. Ar laiku sāka novērtēt arī ķiploka kulinārās īpašības. Nu klāt brīdis, kad izmantojam arī ķiploka ziedus. Lieliska piedeva pie grilētiem ēdieniem.

Sastāvdaļas

    350g ķiploku kāti

    Marinādei:

    1,2l ūdens

    200ml etiķis

    4 ēd.k. sāls

    Traukā sakārtot ķiploku kātus, pievienot diļļu ziedus, smaržīgos piparus un lauru lapas. Pārliet ar karstu marinādi. Uzlikt slogu un atstāt marinēties uz 24 stundām.

    Ja vēlas konservēt ziemai, tad kātus sakārtot uzreiz tīrās sausās burkās un vēl karstus aizvākot. Glabāt vēsā vietā.

Recepte un foto:

BonAppetit.lv