Ķiploku kātus var arī iekonservēt ziemai - tādā gadījumā kātus sakārtojiet uzreiz tīrās sausās burkās un vēl karstus aizvākojiet.
Garšīgi
2015. gada 28. jūlijā, 19:58
Marinēti ķiploku kāti - recepte
Jau no cilvēces pirmsākumiem ķiploks ticis uzskatīts par lielisku ārstniecības līdzekli un neaizvietojamu līdzekli pret vampīriem. Ar laiku sāka novērtēt arī ķiploka kulinārās īpašības. Nu klāt brīdis, kad izmantojam arī ķiploka ziedus. Lieliska piedeva pie grilētiem ēdieniem.
Sastāvdaļas
350g ķiploku kāti
Marinādei:
1,2l ūdens
200ml etiķis
4 ēd.k. sāls
2 ēd.k. cukurs
3-4 lauru lapas
5-6 smaržīgo piparu graudi
3-4 diļļu ziedi ar kātiem
Pagatavošana
Katlā ieliet ūdeni, pievienot etiķi, sāli un cukuru, uzkarsēt.
Traukā sakārtot ķiploku kātus, pievienot diļļu ziedus, smaržīgos piparus un lauru lapas. Pārliet ar karstu marinādi. Uzlikt slogu un atstāt marinēties uz 24 stundām.
Ja vēlas konservēt ziemai, tad kātus sakārtot uzreiz tīrās sausās burkās un vēl karstus aizvākot. Glabāt vēsā vietā.
Recepte un foto:
BonAppetit.lv