foto: unsplash.com
Arī suņi vēlas atveldzēties: kur drīkst peldināt četrkājainos mīluļus?
Mūsu mīluļi
2021. gada 8. jūlijs, 12:30

Arī suņi vēlas atveldzēties: kur drīkst peldināt četrkājainos mīluļus?

900 sekundes, TV3

Karstajā laikā atveldzēties vēlas ne tikai cilvēki, bet arī viņu labākie draugi. Oficiālajās pludmalēs suņiem ieeja ir liegta, tādēļ četrkājaino draugu saimniekiem nākas meklēt speciāli suņiem atvēlētas peldvietas.

Svarīga ir tieši īpaši ierādīta pludmale suņiem - ja ir norādītas peldvietas robežas, nerodas konflikti starp suņu saimniekiem un atpūtniekiem bez četrkājainiem mīluļiem. 

Oficiālajās peldvietās suņus peldināt vai pat ievest lielākoties ir aizliegts, norāda Rīgas pašvaldības policijas pārstāvis Toms Sadovskis.

Taču ja peldvieta atrodas kāda Rīgas meža teritorijā un apkārtnē nav redzami citi cilvēki, kam tas varētu traucēt, suni drīkst laist pat bez pavadas, kamēr viņš atrodas kontrolējamā attālumā, atgādina Sadovskis.

Kā raidījumam "900 sekundes" atzinusi aktīvās atpūtas parka "JIP Mārupīte" pārstāve Linda Jasinska, arī viņi sākumā ir bijuši pret mājdzīvniekiem pludmalē, taču sapratuši, ka arī viņiem ir jādod iespēja izbaudīt peldes. 

"Suņu saimnieku un suņu draugu kļūst arvien vairāk," stāsta Jasinska. "Tas likās normāli, ka suņiem ir atvēlēta konkrēta vieta teritorijā, kur viņi var atnākt nopeldēties vai atpūsties ar saviem saimniekiem."

Pastāvīgi veiktās ūdens analīzes "Bior" laboratorijā norāda, ka suņu klātbūtne ūdens kvalitāti neietekmē. 

Kamēr speciāli ierādītās vai nomaļās vietās, netraucējot citiem, mīluļi drīkst nopeldēties, dzīvniekiem īpaši ierādītu pludmaļu izveidi pašvaldību amatpersonas neplāno.