Gardo ogu ķīseli pasniedz atdzesētu - ar saldējumu. Labu ēstgribu!
Garšīgi
2015. gada 3. augustā, 13:54
Bērnības garša - ogu ķīselis ar saldējumu
Karstā laikā īpaši garšīgi ir aukstie deserti. Taču tos gatavojot jāpievērš uzmanība, lai tie nebūtu par saldu. Šis deserts atbilst visiem priekšnosacījumiem. Un garšo gluži kā bērnībā. Izmēģiniet!
Sastāvdaļas
250g upenes
250g sarkanas jāņogas
4-5 ēd.k. cukurs
3 ēd.k. kartupeļu ciete
1 kanēļa standziņa
4-5 krustnagliņas
1/2 citrons
1 tējk. vaniļas esence
Pagatavošana
Ogas pārlasīt un iebērt katlā. Pievienot cukuru un ar kartupeļu stampu saspaidīt. Pieliet 250g ūdens un vārīt 5 min. Pievienot kanēļa standziņu, krustnagliņas, vaniļas esenci, rīvetu citrona miziņu un svaigi spiestu sulu.
Kartupeļu cieti izšķīdināt 1/3gl ūdens un visu laiku maisot tievā strūkliņā pieliet ķīselim. Vārīt, kamēr ķīselis sabiezē. Atdzesēt.
Pasniedz atdzesētu ar saldējumu.
Recepte un foto: BonAppetit.lv