Sātīgām pusdienām vai vakariņām - zivju kariji
foto: Shutterstock
Garšīgi

Sātīgām pusdienām vai vakariņām - zivju kariji

"100 Labi Padomi"

Tos pasniedz ar vārītiem vai tvaicētiem rīsiem.

Zivju karijs ar rabarberiem

Ar rabarberiem labi sader gan lasis un forele, gan arī baltās zivis.

4 personām
50 minūtes

600 g zivju filejas
300 g rabarberu
375 ml buljona
100 g krējuma
1 liels sakapāts sīpols
1 liela ķiploka daiviņa
1 citrona sula
2 ēdk. eļļas
2 ēdk. karija pulvera
2 ēdk. sakapātu pētersīļu
½ tējk. cukura
sāls, malti pipari

1. Zivi un notīrītus rabarberus sagriez gabaliņos. Zivi apslaki ar pusi citrona sulas, apkaisi ar sāli un pipariem un ieliec ledusskapī.

2. Katlā sakarsē eļļu un apcep sīpolus caurspīdīgus. Caur spiedi piespied ķiploku, pieber rabarberus un sautē 4–5 minūtes.

3. Pievieno cukuru un kariju, pielej buljonu un atlikušo citrona sulu, pieber sāli un piparus.

4. Iemaisi krējumu, uzvāri un uz lēnas uguns sutini 10 minūtes.

5. Ieliec zivs gabaliņus un turpini sutināt vēl 5 minūtes. Iemaisi pētersīļus.

foto: Shutterstock

Zivju karijs kokospienā

Ja gribas šķidrāku kariju, kokospienam var pievienot bundžiņu savā sulā konservētu tomātu gabaliņu.

4 personām
50 minūtes

4 zivs filejas
250 g kokospiena
3 ķiploka daiviņas
2 zaļās čili pākstis
1 sīpols
1 ingvera gabaliņš (5 cm)
3 ēdk. eļļas
2 ēdk. maiga etiķa
2 ēdk. sakapātu koriandra lapiņu
1 ēdk. citrona sulas
1 tējk. saberztu koriandra sēklu
½ tējk. romiešu ķimeņu
½ tējk. maltas kurkumas
½ tējk. malta čili
sāls

1. Zivs filejas sagriez gabaliņos, pārkaisi ar sāli, apslaki ar pusi citrona sulas un uz pusstundu ieliec ledusskapī.

2. Sīpolu sakapā, iztīrītas čili pākstis sagriez smalkās strēmelītēs. Ingveru kopā ar ķiplokiem sasmalcini un piestā saberz, lai izveidojas pasta.

3. Pannā sakarsē eļļu un viegli apcep sīpolus. Pievieno ingvera un ķiploku pastu un 1 minūti pasautē.

4. Pievieno kurkumu, koriandra sēklas, romiešu ķimenes un malto čili un vēl minūti karsē.

5. Pievieno kokospienu, čili strēmelītes, atlikušo citrona sulu un etiķi. Uz lēnas uguns karsē 8–10 minūtes.

6. Ieliec zivs gabaliņus un sutini vēl 7–8 minūtes.

7. Pārkaisi ar sakapātām koriandra lapiņām.