Medainas garšas saldēdieni - divas receptes
Jogurts ar medainajiem riekstiem un medainais ķirbis ar riekstiem - ja patīk medus garša, šie divi saldēdieni noteikti ies pie sirds.
Jogurts ar medainajiem riekstiem
Protams, var izmantot arī tikai viena veida riekstus, taču vairāku riekstu maisījumam būs pilnīgāka garša un bagātīgāks aromāts.
4 personām
20 minūtes
500 g grieķu jogurta
4 ēdk. dažādu riekstu maisījuma
4 ēdk. šķidra medus
1 paciņa vaniļas cukura
1–2 ēdk. citrona sulas
1. Riekstus ieber sausā pannā un apgrauzdē zeltainus, pēc tam atdzesē.
2. Jogurtu rūpīgi sakul ar vaniļas cukuru un citrona sulu.
3. Riekstus rupji sakapā un samaisi ar medu.
4. Stikla traukā liec kārtās medainos riekstus un jogurtu.
Medainais ķirbis ar riekstiem
Rotājumam noder divi garšaugi ar atšķirīgu garšu – vai nu piparmētra, vai salvija. Sakapā un pārkaisa pirms pasniegšanas galdā.
4 personām
50 minūtes
500 g šķēlēs sagriezta ķirbja
30 g brūnā cukura
2 ēdk. valriekstu kodolu
1 ēdk. šķidra medus
1 ēdk. sviesta
sāls
1. Cepeškrāsni sakarsē līdz 190 grādiem.
2. Ķirbja šķēlēm nogriez mizu. Liec šķēles vienā kārtā uz plāts, kas izklāta ar cepampapīru, pārkaisi ar šķipsniņu sāls un apslaki ar 2 ēdk. ūdens.
3. Plāti cieši pārklāj ar foliju, liec krāsnī un cep aptuveni 30 minūtes.
4. Riekstus rupji sadrupini.
5. Mazā panniņā izkausē sviestu, samaisi ar cukuru un medu. Iemaisi riekstus.
6. Ķirbja šķēles izņem no krāsns, noņem foliju. Apzied ar riekstu maisījumu un vēlreiz ieliec krāsnī uz 15 minūtēm.