Lieldienu galdā - vistas ēdieni. Divas receptes
Divas receptes Lieldienu galdam - vistas kotletes ar plūmēm un riekstiem, kā arī krāsnī cepti vistas šķiņķīši ar turku zirņiem.
Vistas kotletes ar plūmēm un riekstiem
Ja nav pie rokas receptē paredzētā garšvielu maisījuma, var izlīdzēties ar citām garšvielām – tādām, kas labāk garšo. Zaļumu piedevu var papildināt vai pat aizstāt ar sakapātiem pētersīļiem.
4–6 porcijas
40 minūtes
600 g maltas vistas gaļas
sauja žāvētu plūmju bez kauliņiem
sauja izlobītu valriekstu
sīpols
4–5 ēdamkarotes gāzēta ūdens
3–4 ēdamkarotes eļļas
2 ēdamkarotes ļoti smalki sakapāta koriandra
2 tējkarotes garšvielu maisījuma Hmeli suneli
sāls
1. Plūmes uz 10 minūtēm iemērc verdošā ūdenī. Sīpolu smalki sakapā. Valriekstus samal.
2. Plūmes nosusini un blenderī smalki sakapā.
3. Bļodā liec gaļu, pievieno sīpolus, riekstus, plūmes, koriandru, pielej ūdeni, pieber garšvielas. Sākumā maisi ar dakšiņu, pēc tam samīci ar rokām.
4. Izveido nelielas kotletes.
5. Pannā sakarsē eļļu, ieliec kotletes un cep pāris minūtes no katras puses. Izceptās kotletes saliec atpakaļ pannā, uzliec vāku un uz pavisam mazas uguns karsē vēl 3–5 minūtes.
Krāsnī cepti vistas šķiņķīši ar turku zirņiem
Piedevās labi garšo svaigi lapu vai dārzeņu salāti.
4 porcijas
1 stunda
4 prāvi vistas šķiņķīši
kārba (400 g) konservētu turku zirņu
neliels baklažāns
8 ķiršu tomātiņi
4 ķiploka daiviņas
4 ēdamkarotes olīveļļas
3 tējkarotes sinepju
2 tējkarotes medus
tējkarote maltas paprikas
sāls, malti melnie pipari
1. Cepeškrāsni sakarsē līdz 180 grādiem. Baklažānu sagriez mazos gabaliņos.
2. Sacepumu veidnē ielej eļļu un samaisi ar medu, sinepēm, papriku un caur spiedi izspiestiem ķiplokiem.
3. Šķiņķīšus ierīvē ar sāli un pipariem, ieliec veidnē un apgrozi, lai tos viscaur klātu eļļas maisījums.
4. Pievieno baklažānus un notecinātus turku zirņus, virsū liec tomātiņus.
5. Veidni ievieto krāsnī un cep 45–50 minūtes.