Ievārījumu salejam tīrās sausās burkās un uzreiz aizvākojam. Lieliski garšo kopā ar sieru!
Garšīgi
2015. gada 28. augustā, 16:54
Pikants tomātu ievārījums ar baziliku - recepte gardēžiem
Šis tomātu ievārījums būs lielisks papildinājums dažādiem sieriem, gaļas un zivju ēdieniem. To spēs novērtēt ne tikai pikantu ēdienu cienītāji, bet pat visprasīgākais gardēdis. Pamēģiniet!
Sastāvdaļas
1,5kg tomāti
330g cukurs ar pektīnu
2 citroni
2 čili pipari
baziliks
Pagatavošana
Tomātus noblanšēt, novilkt ādu un sagriezt mazākos gabalos. Sagrieztus tomātus pārlikt katlā ar biezu apakšu un uzkarsēt. Samazināt uguni un vārīt zem vāka apm. 10 min. Iemaisīt cukuru, sagrieztus čili piparus, svaigi spiestu citrona sulu un bazilika lapiņas. Vāra nepārtraukti maisot, līdz cukurs ir pilnībā izšķīdis. Uguni izslēgt un noņemt no ievārījuma putas.
Ievārījumu saliet tīrās sausās burkās, uzreiz aizvākot.
BonAppetit.lv / Foto: Shuttertock